Diplome cumpărate cu ceasuri de lux, porci și bidoane de țuică

Apar noi detalii șocante în scandalul diplomelor de la Spiru Haret. Conducerea universității cerea sume de bani, ceasuri de lux și bidoane de țuică, pentru promovarea examenelor și obținerea diplomelor.

Potrivit DIICOT, activitatea infracțională din cadrul universității Spiru Haret era condusă de unul dintre cei şase prorectori ai universităţii, Eduard Ionescu, aflat în funcţie din 2011, potrivit Monitorul Justiției.

Ionescu a facilitat promovarea frauduloasă atât a examenelor universitare anuale sau/şi examene restante, cât și fraudarea inclusiv a sesiunilor de licenţă și master, organizate pe parcursul anului universitar 2018-2019.

Favoruri pentru prorector

La schimb, prorectorul Eduard Ionescu primea sume de bani cuprinse între câteva sute şi câteva mii de euro (convorbirile interceptate confirmă şi sume de 2.000 de euro primite de la un singur student ), dar şi telefoane sau ceasuri de lux.

Mai mult, în maşina prorectorului ajungeau, prin „portiera dreapta-spate, bagaje, sacoşe şi bidoane de 5 L”, spun procurorii DIICOT.

„… iarna îi taie un porc, treizeci de litri de vin, douăzeci… patruzeci de litri de vin, douăzeci de litri de țuică. Pe an, în afară de taxa pe care o plătește, mai plătește încă 1.500 de euro, bani pe care…….Îs douăzeci de profesori… îs douăzeci de materii… la care ea tre’ să treacă tot timpul. Ce le dai la ăia… pe anual?”, spunea tatăl unei studente licențiate la Spiru Haret.

Eduard Ionescu a fost reținut

Prorectorul Universităţii „Spiru Haret” a fost reţinut de procurorii DIICOT, în dosarul în care s-au făcut 76 de percheziţii, alături de cadrul universitar alte cinci persoane fiind reţinute de oamenii legii, conform oficialilor Direcţiei Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată. site news

Lasă un răspuns