Geng Shuang, purtătorul de cuvânt al MAE chinez

Diplomația chineză răspunde acuzației lui Trump: Nu avem niciun interes în a interfera în alegerile prezidenţiale din SUA

Diplomația chineză a anunțat pe 30 aprilie că nu are niciun interes în a interfera în alegerile prezidenţiale din Statele Unite, răspunzând la acuzația făcută de președintele american. Donald Trump declarase că Beijingul ”va face tot posibilul” pentru a-l face să piardă scrutinul prezidenţial din luna noiembrie, informează Reuters.

Declarația lui Geng Shuang

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe chinez, Geng Shuang, a declarat în conferinţa de presă cotidiană că scrutinul din noiembrie este o chestiune internă a SUA şi că Beijingul speră că americanii nu vor încerca să amestece China în acest dosar.

Afirmația lui Donald Trump a stârnit multe controverse

Liderul de la Casa Albă a afirmat miercuri că în opinia sa modul în care China gestionează criza provocată de noul coronavirus este o dovadă că Beijingul ”va face tot posibilul” pentru a-l face să piardă alegerile prezidenţiale din luna noiembrie.  

Acuzat deseori că nu a acţionat suficient de timpuriu pentru a pregăti SUA în faţa răspândirii virusului SARS-CoV-2, Donald Trump a accentuat că el crede că Beijingul ar fi trebuit să fie mai activ în a informa restul lumii despre noul coronavirus, potrivit Reuters.  

‘China va face tot ceea ce poate pentru ca eu să pierd această cursă”, a spus Trump, adăugând că Beijingul vrea ca Joe Biden, contracandidatul său democrat, să câştige scrutinul prezidenţial din această toamnă pentru a se reduce presiunea pusă pe China de actualul lider de la Casa Albă în legătură cu comerţul şi cu alte subiecte.  

”Chinezii folosesc constant relaţiile publice pentru a încerca să pară că sunt nevinovaţi”, a spus Donald Trump referitor la oficialii chinezi. site news

Lasă un răspuns