Diana Ciucă a intrat în atenția Federației Europene de Handbal, fiind considerată Rookie of the Round, adică debutanta sezonului!

Ne bucurăm pentru Diana, mai ales că această numire, din partea forului European, poate fi un impuls serios, pentru cariera tinerei de 19 ani. Să spunem că oficialii de la EHF au decis s-o include pe Diana într-un clasament al handbalistelor care au depășit stadiul de frecat banca, cum se spune, adică nu mai sunt eternele rezerve, și încep să-și croiască drum spre luminile rampei, arătându-și adevăratele capacități.

Cinci pentru viitor…

Cele cinci handbaliste, Pauletta Foppa, din Franța, Yaroslava Frolova, din Rusia, Mireya Gonzalez, Spania, Marit Rosberg Jacobsen, Norvegia, și Diana Ciucă, România, au lăsat o impresie deosebită, ba chiar surprinzătoare, în meciurile tari din Champions League, semn că viitorul este asigurat, și mă refer aici la viitoare spectacole între cele două semicercuri, patronate de Cupa Regină a Bătrânului Continent.

Și vorbim, despre românca noastră Diana Ciucă, portar la SCM Rm Vâlcea – considerăm că i-a trebuit multă muncă în antecamera altor două portărițe consacrate, și vorbesc de Yulia Dumanska, o sportive ucraineană care a ajuns să apere și poarta naționalei României, pe lângă cea a campioanei din Liga Florilor, SCM Rm Vâlcea. Și dacă lângă cele două o mai adăugăm și pe croata Marta Batinovic, avem dimensiunile reale ale concurenței în care a crescut Diana Ciucă, o puștoaică de doar 19 ani!

Și oficialii de la EHF au pus ochii pe Diana, cum se spune, din pricina faptului că la un meci din Champions League a intrat în poartă, în ultimele 7 minute ale partidei, și n-a primit niciun gol, având un procentaj de 100%! A și primit alintul de Rookie of the Round, adică un fele de recrut al sezonului în desfășurare! Să completăm cu informația că SCM Rm Vâlcea s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor și luptă în dublă manșă împotriva grupării franceze Metz, pentru accederea în Final Four-ul competiției.

Lasă un răspuns