Dezvăluiri incendiare. „Ministerul Dezvoltării Regionale, campionul bunăvoinţei lui Moş Crăciun”

Fostul preşedinte Traian Băsescu comentează, sâmbătă, rectificarea bugetară . El consideră că este „spectaculos” că PNDL, program considerat „puşculiţa primarilor PSD”, devine prioritatea ministrului Florin Cîţu. „Ministerul Dezvoltării Regionale, campionul bunăvoinţei lui lui Moş Crăciun – Cîţu”, spune Băsescu care afirmă că este de acord cu plata facturilor restante, dar doar dacă lucrările care se plătesc au fost efectuate. „Exerciţiul verificării corespondenţei dintre ce s-a facturat şi ce s-a executat în teren pe PNDL este un exerciţiu care trebuie făcut şi fără de care guvernul se compromite”, susţine Băsescu.

„Dintre ministerele care primesc bani, m-aş opri la unul singur: Ministerul Dezvoltării Regionale campionul bunăvoinţei lui lui Moş Crăciun ,Cîţu. Dezvoltarea Regională primeşte pentru mult hulitul program PNDL o suplimentare de 1,8 miliarde lei, cea mai mare creştere de buget. Frumoasa sumă cu care Cîţu a dăruit masa PSD este destinată plăţii facturilor restante la PNDL. Dăncilă nu s-a încumetat să plătească facturile restante la PNDL, drept pentru care a încasat la vot costul demobilizării baronilor PSD. Spectaculos, PNDL considerat puşculiţa primarilor PSD devine o prioritate la plată pentru ministrul Cîţu, el însuşi, ca opozant, un vajnic”, a mai scris Băsescu.

Acesta susţine că facturile trebuie achitate, dar doar dacă reflectă stadiul real al lucrărilor.

„Eu nu spun să nu se plătească, dimpotrivă, este corect ca agenţii economici să îşi primească banii pe lucrările facturate, dar şi efectuate nu doar facturate. Este un lucru esenţial care trebuie făcut: niciun ban fără verificarea stadiului fizic al executării lucrărilor, pentru a se verifica dacă lucrările din teren corespund cu lucrarea facturată. Dacă vor corespunde, felicitări primarilor, dacă nu vor corespunde şi, se va considera un adevărat dezmăţ în utilizarea banului public, se va dovedi dreptatea opoziţiei că, PNDL-ul a fost puşculiţa primarilor. Exerciţiul verificării corespondenţei dintre ce s-a facturat şi ce s-a executat în teren pe PNDL este un exerciţiu care trebuie făcut şi fără de care guvernul se compromite”, a mai scris Băsescu.

Lasă un răspuns