unsplash

Deși vor fi ridicate restricțiile, granițele Frantei rămân închise până la 15 iunie

Guvernul francez a anunțat că, deși la 11 mai se vor ridica majoritatea restricțiilor, granițele vor rămâne închise cel puțin până la 15 iunie.

Ministrul de interne, Christophe Castane, a declarat că: „De la începutul crizei, închiderea frontierelor este regulă, iar autorizarea de trecere a frontierei este o excepție. Trebuie să menţinem această protecţie în loc, aceasta nu se va schimba curând.”

De asemenea, el a mai declarat că restricţiile vor rămâne în vigoare cel puțin până la 15 iunie. Franţa va relaxa restricţiile începând cu 11 mai, dar unele interdicţii vor fi menţinute în zonele în care încă se înregistrează focare de infecţie, inclusiv în regiunea Paris, conform declarațiilor premierul Edouard Philippe.

Ministrul Educaţiei, Jean-Michel Blanquer, a declarat că „80%-85% dintre cele 50.000 de şcoli din Franţa se vor deschide săptămâna viitoare”.

Circulaţia persoanelor va fi liberă în Franţa începând de la 11 mai, pe o distanţă de cel mult 100 de kilometri de regiunea în care îşi au domiciliul. De asemenea, toate centrele comerciale se redeschid tot la 11 mai. Restaurantele, cafenelele și barurile rămân deocamdată închise, iar toate persoanele cu vârste peste 11 ani trebuie să poarte măşti de protecţie în spaţiile publice închise. site news

Lasă un răspuns