Descoperire șocantă! S-au găsit urme de COVID-19 pe Diamond Princess, la 17 zile după ce pasagerii au părăsit nava

Noul coronavirus a supravieţuit timp de 17 zile la bordul navei de croazieră Diamond Princess, depăşind ceea ce ştiau până acum cercetătorii legat de durata de viaţă a virusului pe suprafeţe, potrivit datelor publicate de Centrul pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor din SUA (CDC), citate de CNBC.

Studiul CDC a analizat eforturile guvernelor din SUA şi din Japonia de a opri răspândirea COVID-19 pe nava Diamond Princess din Japonia şi pe cea numită Grand Princess în California.

S-au găsit urme de COVID-19 pe nava Diamond Princess

Pasagerii şi echipajele de pe ambele nave de croazieră au fost puşi în carantină după ce o parte din pasagerii anteriori, asimptomatici, au fost confirmaţi cu COVID-19 când s-au întors acasă.

Virusul „a fost identificat pe mai multe suprafeţe, atât în cabinele celor simptomatici, cât şi în cele ale bolnavilor asimptomatici, timp de 17 zile după ce aceştia au părăsit nava, înainte de procesul de dezinfecţie”, au notat cercetătorii.

Aceştia au subliniat totuşi ideea că descoperirea lor nu înseamnă că virusul se răspândeşte pe suprafeţe.

În cazul Diamond Princess, cea mai încercată navă, pe care s-au îmbolnăvit și doi români, 46,5% dintre cazurile de infecție au fost asimptomatice. Cel puțin 700 de persoane s-au îmbolnăvit în cele din urmă pe nava care a stat o lungă perioadă în largul coastelor Japoniei. Nouă oameni de pe navă au murit.

Concluzia studiului este una clară. Focarele de infecție de pe navele de croazieră reprezintă un risc pentru extinderea rapidă a bolii dincolo de participanții la călătorii. Toate persoanele ar trebui să evite participarea la astfel de croaziere în timpul epidemiei de COVID-19, spune CDC. site news

Lasă un răspuns