Derby-ul Berlinului, dintre Hertha și UNION, s-a jucat doar într-o singură direcție, scor 4-0 pentru gazde! Și totuși, prima repriză a fost fără goluri…

Cele trei puncte puse în joc erau destul de importante, dacă ne gândim că ambele combatante își doreau să fie cât mai departe de zona retrogradării. Mai mult, în tur a fost 1-0 pentru UNION, o victorie smulsă în minutul 85, prin golul marcat de Sebastian Polter. Prin urmare, dorința de revanșă a gazdelor de la Hertha era extrem de mare, mai ales că UNION este o grupare nou promovată, care n-ar trebui să emită prea mari pretenții.

A fost o primă repriză fără goluri, chiar dacă alb-albaștrii au luat jocul pe cont propriu, având o posesie covârșitoare. S-au lovit, însă, de un zid al apărării adverse, greu de trecut și foarte mobil, care a respins totul. Iar atunci când atacanții gazdă s-au aflat față-n față cu Gikiewicz, portarul unioniștilor, șuturile lor au fost reținute sau response cu insipirație de goalkeeper-ul oaspete. Ghinioniștii s-au numit Dodi Lukebakio, de două ori, Matheus Cunha și Robert Andrich, care n-au reușit să modifice tabela, în ciuda șanselor pe care le-au avut.

A urmat, însă, mitanul second, în care oaspeții au ieșit, parcă, mai moleșiți de la cabine, pe când gazdele n-au arătat niciun pic de milă, speculând orice eroare. În minutul 51, șut năpraznic Plattenhardt, Giciewicz respinge, dar Vedad Ibisevic este acolo și înscrie pentru 1-0. Al șaselea gol al lui Ibisevic, care a produs o mare bucurie fanilor, sunt sigur, cei care au văzut meciul din fața televizoarelor. La doar 70 de secunde, Lukebakio se lansează într-un contraatac fulgerător, primește mingea de la Ibisevic și înscrie în poarta goală, după ce portarul advers a-ncercat să ajungă primul la balon, scor 2-0! Hertha nu se oprește și forțează și mai mult desprinderea – Cunha și-a făcut și el numărul, a driblet tot ce i-a stat în cale, a ajuns în careu și a centrat lui Lukebakio. Capul lui Luke a fost respins la Ibisevic, care a lăsat mingea pentru Cunha – gol spectaculos Cunha și 3-0 pentru Hertha! Și când conturile păreau închise, Hertha mai lovește odată – un asist excellent al lui Plattenhardt și gol Boyata, pentru 4-0! După acest rezultat, Hertha a urcat pe locul 10, cu 34 de puncta, în timp ce UNION a rămas pe 12, la patru puncta distanță de concitadina sa.

Astăzi, Bundesliga, etapa a 27-a, continua cu următoarele meciuri:

  • 16:30, Monchengladbach – Leverkusen
  • 16:30, Wolfsburg – Dortmund
  • 16:30, Freiburg – Bremen
  • 16:30, Padeborn – Hoffenheim
  • 19:30, Bayern Munchen – Frankfurt

Lasă un răspuns