Deputat PNL răstoarnă calculele liberale și face o mutare-șoc împotriva anticipatelor. Astfel, încalcă protocolul partidului

Deputat PNL răstoarnă calculele PNL și face o mutare-șoc împotriva anticipatelor. Bodgan Gheorghiu a declarat că plănuiește să voteze investirea Guvernului Orban II în parlament odată cu numirea sa în funcția de ministru al Culturii.

Deputat PNL răstoarnă calculele PNL și face o mutare-șoc împotriva anticipatelor

La începutul audierii pentru funcția de ministru al Culturii, deputatul PNL Bogdan Gheorghiu a fost întrebat de preşedintele Comisiei de Cultură din Senat, Lucian Romaşcanu dacă va vota Guvernul Orban II pentru Parlament. Răspunsul a venit fără ezitare.

„Dumneavoastră, în calitatea de deputat, veţi vota Guvernul Orban II când va veni la vot în Parlament?”, a întrebat Romașcanu, iar răspunsul a fost: „Sigur că da”.

Vezi și Orban stă cu inima la gât privind anticipatele: Există riscul să nu se poată respecta termenul de 90 de zile impus de Constituţie

Întrebat, la finalul audierii, de către jurnalişti dacă va vota pentru învestirea Guvernului, în pofida deciziei partidului ca parlamentarii PNL să nu voteze acest cabinet pentru a se ajunge astfel la alegeri anticipate, Gheorghiu a spus:

„Sigur, în momentul în care sunt ministru desemnat, opţiunea mea va fi să votez. Aceasta este opţiunea mea pe moment. Voi avea consultări cu conducerea partidului, este o opţiune şi aceea este de a vota. În momentul în care ai dublă calitate, de ministru şi de parlamentar, poate conducerea partidului va avea o derogare pentru acest segment. Dar nu exclud nicio variantă în acest moment”, a răspuns Gheorghiu.

Aviz negativ pentru Bogdan Gheorghiu

Marţi, Bogdan Gheorghiu a primit aviz negativ pentru funcţia de ministru al Culturii din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului. site news

Lasă un răspuns