Demisii pe bandă rulantă într-un spital din România din cauza lipsei de echipamente de protecție

Demisii pe bandă rulantă într-un spital din România din cauza lipsei de echipamente de protecție

Spitalului din Orăștie se află într-o situație dramatică. Personalul medical a demisionat din cauza lipsei de echipamente de protecție. Cadrele medicale din secția de Terapie Intensivă susțin ca nu au echipamente, drept urmare sunt extrem de expuse infectării cu noul coronavirus. Este vorba despre un medic, șase asistente și cinci infirmiere.

Cadrele medicale au dat un ultimatum zilele trecute autorităților pentru a rezolva problema

Situația nu e deloc surprinzătoare, având în vedere ca în urma cu câteva zile cadrele medicale și-au exprimat nemultumirea și îngrijorarea și au dat un ultimatum autorităților pentru a rezolva problema, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Spitalul din Orăștie a fost transformat în spital suport, alături de unităţile medicale din Hunedoara, Petroşani, Haţeg, Brad, Lupeni, Vulcan, Zam şi Simeria precum şi sanatoriile din Brad şi Geoagiu, printr-un ordin emis joi de prefectul județului, iar acest lucru i-a îngrijorat pe angajații instituției

Spitalul Județean de Urgență din Deva a fost închis, luni

Din Spitalul Județean Deva nu iese și nu intră nimeni timp de 14 zile și nici un pacient nu va fi internat sau externat în acest interval și liniile de garda nu mai pot fi realizate. Nu se mai fac nici un fel de consultații, fiind afectate toate tipurile de pacienți.

Acolo sunt infectați trei medici la secţia de Oncologie, unul pe secţia de Terapie Intensivă şi un medic de la secţia de Interne. Totodată sunt 13 pacienți infectați: 10 la secţia de Boli Infecţioase și 3 la Terapie Intensivă.

Colegiul Medicilor Hunedoara a reacționat luni.

”Stocurile pe cale de epuizare și, în foarte multe cazuri, lipsa totală a echipamentelor de protecție expune personalul medical infectării și ulterior îi transformă pe colegii noștri în vectori de transmitere a infecției. Confirmarea diagnosticului prin trimiterea probelor în centre universitare implică timp și consum de medicamente și echipamente medicale. Normalitatea presupune aparatura necesară la nivelul județului și testarea întregului personal medical având în vedere implicarea acestuia în contextul pandemiei.

Rugăm insistent Comitetul Județean pentru Situații Speciale de Urgentă să asigure aprovizionarea în cel mai scurt timp a unităților sanitare publice și private (medicina de familie) cu echipament de protecție și materiale de dezinfecție. Apelul nostru coagulează strigătele de disperare ale colegilor din întregul județ” au transmis reprezentanții Colegiului, într-un comunicat de presă. site news

Lasă un răspuns