Decizie istorică în atletismul mondial: Maratonul de la Boston a fost amânat, pentru prima oară în cei 124 de ani de existență!

Organizatorii Maratonului de la Boston au confirmat, ieri, că sunt nevoiți să ia această decizie nedorită, menționând că, în cei 124 de ani de existență, nu s-a mai întâmplat asta niciodată! Au mai fost ceva probleme în 1918, din pricina Primului Război Mondial, dar cursa nu a fost amânată, ci schimbate doar câteva elemente tehnice; și totuși, în 2013 cursa s-a oprit, pentru că două bombe explodaseră la linia de sosire. Dar evenimentul a avut loc la câteva ore de la sosirea  plutonului învingător, iar pe traseu se mai afla o parte din alergători.

Acestea au fost singurele piedici puse Maratonului Internațional de la Boston – și dacă nici Războiul Mondial din 1918 n-a putut opri cursa, iar bombele din 2013 au explodat cu întârziere, făcându-și treaba doar pe jumătate, iată că un inamic nevăzut, un virus care ucide încet și lent, reușește să pună stavilă unei tradiții de 124 de ani!

Marty Walsh

Primarul orașului Boston, Marty Walsh, a menționat că evenimentul a fost reprogramat pentru 19 aprilie, 2021, iar cea de-a 125-a ediție, una de sărbătoare, va avea loc în 18 aprilie, 2022. De asemenea, Asociația Boston Athletic a făcut precizarea că tuturor celor care s-au înscris la cursă, pentru acest an, li se vor rambursa toate taxele de înscriere. Ba mai mult, cu toții sunt acceptați la testul virtual de alergare, ce va avea loc în perioada 7-14 septembrie, în care participanții trebuie să demonstreze că au alergat pe cont propriu distanța de 42,165 de kilometric!

Lasă un răspuns