Decizie drastică în Italia, din cauza COVID-19. Și românii din peninsulă sunt afectați

Guvernul italian a luat o decizie drastică din cauza virusului COVIS-19. A decis, miercuri, să închidă toate școlile și universitățile timp de două săptămâni, transmite Corriere della Sera.

Decizie drastică în Italia, din cauza COVID-19

Anunțul a fost făcut de ministrul Educației din Italia, Lucia Azzolina. Ea a precizat că decizia va fi valabilă până în 15 martie.

„Nu a fost o decizie uşoară, am aşteptat avizul Comisiei ştiinţifice. Este vorba de o măsură preventivă”, a declarat Lucia Azzolina.

Ministrul Economiei, Laura Castelli, a afirmat că Guvernul de la Roma analizează posibilitatea adoptării unui decret care să permită posibilitatea ca unul dintre părinţi să poată lipsi de la serviciu în perioada închiderii instituţiilor de învăţământ pentru a putea sta acasă alături de copilul ori copiii minori.

Decizia vine în condițiile în care numărul deceselor provocate în Italia de epidemia de coronavirus a crescut la 79. Au fost de asemenea confirmate peste 2.500 de cazuri în această țară.

160 dintre pacienţi s-au însănătoşit complet. În prezent, 1.263 de pacienţi sunt spitalizaţi, dintre care 166 se află la terapie intensivă.

Citește și Coronavirusul schimbă purtarea oamenilor. Cum se salută aceștia pentru a se feri de îmbolnăvire

Majoritatea cazurilor rămân concentrate în nordul ţării, cu 1.520 în Lombardia, 420 în Emilia-Romagna şi 307 în Veneto. Cu excepţia regiunii Valle d’Aosta din nord-vest, toate celelalte au raportat cazuri de infectare cu noul coronavirus. site news

Lasă un răspuns