Decizia sfârșitului de an. Sorin Grindeanu, la ședința PSD Timiș

Preşedintele interimar al PSD Timiş, Alfred Simonis, l-a invitat pe fostul premier Sorin Grindeanu să participe la prima şedinţă de Birou Judeţean sub conducerea sa.

Numit preşedinte interimar al PSD Timiş în urmă cu câteva zile, Alfred Simonis a programat o şedinţă a Biroului Permanent Judeţean pentru joi, 26 decembrie, unde a fost invitat şi fostul preşedinte al PSD Timiş Sorin Grindeanu, preşedintele Autorităţii Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM). Grindeanu a acceptat invitaţia lui Simonis.

Alfred Simonis, liderul deputaților social-democrați, este unul dintre protejații lui Marcel Ciolacu, actualul președinte interimar al PSD, el preluand marți șefia interimară a PSD Timiș, după demisia în aceeași zi a lui Cătălin Șipoș.

Ciolacu a declarat, pe 8 decembrie, că Sorin Grindeanu a fost ”exclus abuziv” din partid și că, dacă vrea să se întoarcă, este binevenit. Ciolacu a mai spus că este posibil să se întoarcă în PSD și Mihai Tudose. El a mai declarat ca are cu Victor Ponta  o relație instituțională, fără să excludă însă o colaborare.

”Domnii Grindeanu și Neacșu au fost excluși abuziv din PSD și dacă vor să se întoarcă, sunt bineveniți. Domnul Țuțuianu a anunțat că nu se întoarce, a pus condiții să nu fie ăla, celălalt. Iar domnul Tudose e posibil să se întoarcă. Cu domnul Ponta am relații instituționale. Facem politică, orice colaborare e posibilă”, a declarat Marcel Ciolacu .

Imediat după turul doi al alegerilor prezidențiale, mai mulți lideri PSD au cerut la discuțiile cu Marcel Ciolacu din 25 și 26 noiembrie să le fie permisă readucerea în partid a foștilor premieri Mihai Tudose și Sorin Grindeanu.

Câteva zile mai târziu, pe 2 decembrie, Mihai Tudose a demisionat din Pro România, pe fondul disputelor cu Victor Ponta legate de susținerea Guvernului Orban. În prezent, Sorin Grindeanu e președintele ANCOM, arbitrul pieței telecom. Tudose, cât și Grindeanu au plecat din PSD în urma crizelor guvernamentale provocate de Liviu Dragnea site news

Lasă un răspuns