De la hoț de portofele și motorete, la șefia PSD de 28 de ani. Un lider PSD bate record după record!

De la hoț de portofele și motorete, la șefia PSD de 28 de ani. Un lider PSD bate record după record! Marian Oprişan a fost ales, vineri, cu unanimitate de voturi, preşedinte al PSD Vrancea, filială pe care o conduce din 1992 fără întrerupere. Oprişan a fost ales de toţi cei 403 social-democraţi prezenţi la Conferinţa Judeţeană, neavând contracandidat. Votul a fost la vedere, social-democraţii ridicând mâna când şi-au ales liderul.

De la hoț de portofele și motorete, la șefia PSD de 28 de ani

„Singura candidatură înscrisă pentru funcţia de preşedinte e a lui Marian Oprişan. Vă întreb acum, deschis, că sunteţi colegii mei. Vrea cineva să candideze impotriva mea? (Sala râde) Eu vorbesc serios. Înţeleg că nu vrea nimeni”, a spus Marian Oprişan.

În urma votului, el a fost ales preşedinte al PSD Vrancea, cei 403 participanţi la Conferinţa Judeţeană ridicând mâna.

Marian Oprişan conduce filiala PSD Vrancea din anul 1992

De la şedinţa de vineri a lipsit primarul municipiului Focşani, Cristi Misăilă, unele surse politice sustinând că între Oprişan şi Misăilă s-ar fi produs o ruptură, iar Misăilă ar putea să nu mai fie candidatul PSD la Primăria Focşani.

De-a lungul timpului, ca să-și consolideze poziția de moșier suprem al Vrancei, Marian Oprișan a învăţat de la mentorul său Petrache Cîndea că mai întâi de toate trebuie să te „acoperi informativ”, lucru rezolvat la superlativ prin cooptarea în echipa sa a progeniturilor de milițieni și securiști.

Citește și Iubita lui Oprișan ajunge din jurnalist în Vrancea, consilier al șefului ASF, pe un salariu nesimțit

Cel mai elocvent exemplu este cel al lui Angel Tîlvăr, un profesor de țară care a fost împins la prima poziție la Senat și acum la Camera Deputaților, pe listele PSD Vrancea. Meritul cel mai de preț al lui Angel este faptul că tatăl său, col. (r)  Petre Tîlvăr, a fost până în 1990 șeful Contrainformațiilor din Miliția și Securitatea vrânceană. Din această poziție, l-a avut în baza de lucru și pe Marian Oprișan, dar și pe mama acestuia, Lucia Gherarde, cea care era ofițer de serviciu la Fabrica de Confecții Focșani, scrie romanialibera.ro.

Un alt exemplu este cel al lui Mihai Nedelcu, aflat pe loc eligibil pe listele PSD la Camera Deputaților. Interesant este faptul că tatăl lui Mihai Nedelcu este fostul colonel de Miliție, acum decedat, Gh. Nedelcu. Acesta este cel care l-ar fi anchetat prin anii ’80 pe Marian Oprișan pentru furtul a două motorete MOBRA din Parcul Bălcescu din Focșani, împreună cu Ionel Marin, zis Pică.  

Lasă un răspuns