De la anticipate, liderii politici au trecut la discuţii despre amânarea alegerilor chiar și cu un an

De la anticipate, liderii politici au trecut la discuţii despre amânarea alegerilor chiar și cu un an

În contextul stării de urgenţă, liderii politici au trecut de la discuțiile despre alegeri anticipate, la discuţii informale despre posibilitate amânării nu doar a alegerilor locale din iunie, ci şi a alegerilor parlamentare de la sfârşitul anului.

Mai multe ţări europene au anunţat că amână alegeri din cauza crizei generate de pandemia de coronavirus, iar acum la nivelul Guvernului, între liderii de partide există consultări informale despre posibilitatea aplicării unei asemenea măsuri şi în România, potrivit unor surse politice.

Premierul Ludovic Orban a anunţat că amânarea alegerilor locale este o variantă luată în calcul

Premierul Ludovic Orban a anunţat deja că amânarea alegerilor locale este o variantă luată în calcul, în funcţie de evoluţia pandemiei de coronavirus. Mai mult, un scenariu luat în calcul este acela al amânării ambelor tipuri de alegeri pentru începutul anului viitor, adică februarie-martie 2021.

E greu de stabilit un plan concret, având în vedere că nu se ştie cât va dura criza actuală, iar finanţarea unei campanii electorale, campania în sine şi organizarea de alegeri ar putea fi acţiuni imposibil de derulat, în condițiile actualea.

Unii lideri politici sunt de părere că o asemenea măsură ar fi exagerată, cel puţin alegerile locale putând fi organizate în toamna acestui an.

De asemenea, este incert dacă va exista un vaccin în viitorul apropiat, iar coronavirusul ar putea reveni odată cu următorul sezon rece, făcând imposibile planurile pentru alegeri în toamnă sau la începutul anului viitor. site news

Lasă un răspuns