Dâncu și Grupul de la Cluj, manevre să revină la vârful PSD prin spatele lui Ciolacu, Grindeanu și Ponta

Lucruri interesante se întâmplă în PSD și în general pe partea stângă a eșichierului politic. În ajun de Congres și de foarte posibile alegeri parlamentare anticipate par a da idei unei grupări care face mișcări tot mai îndrăznețe. Deși oficial Vasile Dâncu face pe consilierul strategic, neoficial el sapă cu multă râvnă la temelia actualei conduri interimare a partidului.

Vezi și: Titus Corlăţean prezintă un raport exploziv: Agenţi ai serviciilor secrete ruse au doborât cursa aeriană MH 17 în Ucraina

Surse politice susțin că au avut loc mai multe întâlniri de taină prin care se pune la cale o lovitură chiar în ajuns de congres. ”Gruparea de la Cluj din PSD e mână în mână cu Gruparea de la Cluj din Pro România”, susțin surse din PSD care au vorbit sub protecția anonimatului. Gruparea și-a găsit destui adepți printre baronii PSD. Aceștia simt că nu mai sunt în grațiile conducerii și au șanse mari să fie trași pe linie moartă.

Ardelenii vor să scape de Ciolacu și Ponta, pe Grindeanu vor doar să-l folosească

Gruparea a ajuns la concluzia ca atât Marcel Ciolacu cât și Victor Ponta nu mai reprezintă locomotive pentru social-democrația românească și au decis îndepărtarea lor. Primul pas se dorește a se face în PSD chiar la Congresul partidului prin susținerea unui candidat ușor manevrabil.

Potrivit informațiilor din partid, inițial ”alesul” a fost Sorin Grindeanu, fost prim-ministru și actual președinte al ANCOM, dar prietenia acestuia cu Marcel Ciolacu a împiedicat varianta pentru moment deși ”omul este ispitit zi de zi cu oferta”… susține un influent președinte județean din Ardeal.

Gruparea Ciolacu monitorizează atent culisele lui Dâncu și compania

Pericolul a fost resimțit imediat de cei vizați de ofensiva Grupului de la Cluj. ”Îi lăsăm să zburde puțin și apoi le dăm în cap”, a venit replica unui membru al actualul for de conducere interimară a PSD. Mișcările lui Dâncu and Co. sunt urmărite cu atenție și se încearcă neutralizarea acțiunilor sale.

Aceleași surse susțin că anumite mișcări din zona parlamentară în legătură cu PNL și Palatul Cotroceni nu sunt străine de Axa descrisă mai sus.

Ponta, printrei cei doriți a fi eliminați

În zona Pro România se dorește anihilarea lui Victor Ponta prin acțiuni externe partidului său. Se lucrează la slăbirea partidului pentru a elimina orice pericol privind eventuale ultimatumuri venite din acea zonă care să pună în pericol preluarea PSD.

Vezi și imaginile publicate de USR care dezvăluie cum un șmecher a deviat cursul unui râu pentru piscina restaurantului său.

Că operațiunea este în desfășurare o arată și documentul publicat ieri de Ionuț Vulpescu, președintele interimar al Consiliului Național al PSD. Acesta a făcut pulbere PSD și imaginea sa într-un moment când nu era cazul.

”Sunt și proști clujenii ăștia. Se dau mari intelectuali… dar sunt niște nimeni cu ochi. Strategie la ei înseamnă să îți dai singur cu tesla temeinic în ce a spus Năstase să își numere unii. Vai mama lor”, spune un lider din PSD sub protecția anonimatului. Sursa a dat asigurări că acțiunile ”intelectualilor” sunt urmărite cu atenție. Liderii partidului pare tot mai deranjați de  acest zgomot de fond.

Lupta se va da în filialele baronilor căzuți în dizgrație

Asaltul din filiale din zona ”intelectualilor” va continua. Este de așteptat ca ardelenii să mai câștige ceva adepți în zona baronilor rău-famați. Se estimează însă că ofenisva lor nu va fi atât de puternică încât să modifice raportul de forțe.

Surse din zona de siguranță națională susțin că sunt forțe care încearcă tranșarea problemelor prin grupări externe. Urmează vremuri interesante în zona stângă… iar cine va supraviețui va prelua controlul pentru mult timp. site news

Lasă un răspuns