Dăncilă poate rămâne fără loc la parlamentare, deși i s-a promis funcție

Viorica Dăncilă are „şanse din ce în ce mai mici“ să se regăsească pe lista PSD de la alegerile parlamentare. Asta după ce Claudiu Manda a declarat că partidul nu va mai pune „proşti în funcţii publice“. Întrebat dacă vor mai fi proşti în funcţii publice din partea PSD, Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1, a declarat la Digi24: „Eu sper să nu mai fie de la niciun partid! Am văzut ce s-a întâmplat. Şi sperăm să nu se mai întâmple”.

Întrebat la cine face referire sintagma „proşti în funcţii publice“, Tudorache i-a numit pe Viorica Dăncilă şi Dănuţ Andruşcă. El a declarat că „şansele sunt din ce în ce mai mici” ca Viorica Dăncilă să se regăsească pe lista de la alegerile parlamentare ale PSD. Evident, dacă colegii săi din PSD merg în continuare pe acest slogan. Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD, a declarat de asemenea că personal a susţinut ca Viorica Dăncilă să fie preşedinte interimar la organizaţia de femei. Ideea presupunea un mandat volatil, care poate fi oricând întrerupt. Marcel Ciolacu i-a promis Vioricăi Dăncilă un loc eligibil la parlamentare. A plusat chiar și cu șefia organizaţia de femei în schimbul demisiei din fruntea partidului. Niciuna dintre promisiuni nu mai pare acum fezabilă.

Așa se și explică, poate, apariția surpriză de acum câteva zile a fostului premier, care a ieșit cu declarații pe tema pensiilor.

În noiembrie 2019, Manda și Dăncilă au fost implicați într-un uriaș scandal. LIderul PSD de atunci care i-a reproşat acestuia că a făcut-o proastă într-o discuție de partid. Joi, într-o reuniune, la Buzău, şeful PSD Dolj le-a spus colegilor din partid că nu are de gând să mai susţină „proşti în funcţii publice“. (site news)

Lasă un răspuns