Dăncilă, anunț-șoc despre cum a luat decizia de a muta ambasada la Ierusalim

Fostul prim-ministru Viorica Dăncilă a dezvăluit cum a luat decizia de a muta ambasada României în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim: s-a uitat la televizor. Prezentă în platoul Digi 24, Viorica Dăncilă a răspuns la întrebările prezentatorului TV, Cosmin Prelipceanu.

Cosmin Prelipceanu: Aţi avut o putere fantastică. Unii spun că aţi avut cea mai mare putere din România. Ce aţi făcut cu ea?

Viorica Dăncilă: Am folosit-o în interesul cetăţeanului. Am folosit-o pentru oameni şi pentru România. Nu mi-e ruşine de ceea ce am făcut. Dimpotrivă, cred că am terminat un mandat şi pot să mă uit în ochii oamenilor fără să îmi fie ruşine. Am reprezentat România, am reprezentat pe plan extern, am avut relaţii foarte bune cu foarte multe ţări, am susţinut Balcanii de vest la nivel european, am susţinut parteneriatul estic, am susţinut Republica Moldova, am avut relaţii bune cu ţările baltice.

Cosmin Prelipceanu: Şi aţi susţinut mutarea ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim.

Viorica Dăncilă: Da!

Cosmin Prelipceanu: A fost agenda dumneavoastră asta? Ştiţi că a apărut ca din spuma mării. Despre subiectul ăsta nu se discutase deloc.

Vezi și Vânzătoare la tarabă, după ce a fost consiliera Vioricăi Dăncilă! Imagini incredibile

Viorica Dăncilă: Am spus că asta este părerea mea şi mi-am menţinut-o. Am făcut un memorandum în guvern în care am citit părerea tuturor instituţiilor, astfel încât să pot să trimit la preşedinte.

Cosmin Prelipceanu: Nu aveţi niciun regret nici aici.

Viorica Dăncilă: Nu.

Cosmin Prelipceanu: A fost bine?

Viorica Dăncilă: Da.

Cosmin Prelipceanu: Ce am obţinut?

Viorica Dăncilă: Asta a fost părerea mea şi o să mi-o modific.

Cosmin Prelipceanu: Dar ce am obţinut, noi, ca ţară, din dezbaterea asta? Nici măcar dezbatere că aţi susţinut.

Viorica Dăncilă: Staţi puţin, nu am luat nicio decizie.

Citește și Dăncilă, întrebată de ce are imaginea de proastă

Cosmin Prelipceanu: O, ba da. Aţi anunţat.

Viorica Dăncilă: Decizia o lua preşedintele. Aceasta este părerea mea, iar eu în calitate de prim-ministru am crezut şi cred că trebuie să fim alături de partenerul strategic care ne asigură securitatea. În momentul în care preşedintele Statelor Unite a anunţat despre mutarea ambasadei am considerat că noi, cei care ştim cât de important este partenerul strategic pentru ţară, să facem această decizie.

Lasă un răspuns