Dăncilă a convocat CExN: „Eu ştiu că mulţi vor să plec eu, dar de data aceasta nu am să fac acest lucru”

Viorica Dăncilă bagă PSD în ședință. După pierderea alegerilor în fața lui Klaus Iohannis, Dăncilă a anunțat că a convocat ședința Comitetului Executiv al PSD pentru marți, la ora 18:30.

„La discuții consultive, la un dialog între noi, colegi. La un dialog între toți membrii ai Comitetului Executiv Național. Nu voi cere nimic. Vreau să analizăm toți de ce s-au ajuns aici și să ne asumăm fiecare lucrurile care nu au mers bine. Nu trebuie să amânăm această discuție”, a spus Viorica Dăncilă, imediat după aflarea rezultatelor.

Viorica Dăncilă a declarat nu va demisiona de la șefia PSD și a precizat că analiza în cadrul CEX-ului va începe de la organizațiile care nu au performat și abia apoi va fi analizată prestația candidatului.

“Trebuie să luăm în calcul un lucru: să nu uităm că Viorica Dăncilă a preluat un partid la 22%, care pe urmă a scăzut la 17% după alegerile europarlamentare şi totuşi am intrat în turul doi. Nu ne dădea nimeni această şansă. (…) Având în vedere de la nivelul la care am pornit şi unde am adus partidul, eu consider că am făcut tot ceea ce a fost posibil pentru partid. În altă ordine de idei, cred că atunci când facem o analiză a voturilor, a rezultatelor, trebuie să plecăm de la organizaţiile judeţene, pentru că trebuie să pornim de jos în sus. (…) Eu ştiu că mulţi vor să plec eu, dar de data aceasta nu am să fac acest lucru, pentru că eu consider că partidul este mai important şi consolidarea noastră pentru alegerile locale şi parlamentare mult mai importantă decât lupta politică din interiorul partidului”, a susţinut Dăncilă.

Klaus Iohannis a obţinut duminică, în al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, o victorie zdrobitoare împotriva Vioricăi Dăncilă. Astfel, după numărarea a 8.907.124 de voturi din 18.742 de secţii din ţară, reprezentând 99,96%, președintele în funcție a obținut 63,17% din sufragii, iar Viorica Dăncilă -36,83%.

Lasă un răspuns