Presedintele USR, Dan Barna, sustine o conferinta de presa, in Bucuresti, duminica, 21 iulie 2019. ALEXANDRA PANDREA/MEDIAFAX FOTO

Dan Barna, reconfirmat lider al USR

 

Dan Barna a fost confirmat la lider al USR în urmă consultării membrilor de partid, care au trebuit să își exprime părerea cu ajutorul sistemului online dacă acesta merită să rămână președinte după ce a pierdut alegerile prezidențiale .

În cadrul conferinței de presă susținute miecuri după-amiază, Dan Barna a precizat că decizia de consultare a membrilor de partid a venit în urmă rezultatelor la alegerile prezidențiale, candidatul USR ocupând loc trei în preferințele alegătorilor. Barna a declarat că aproximativ trei sferturi dintre persoanele care au votat au considerat că nu trebuuie să demisioneze de la șefia USR .

„Avem rezultatul consultării membrilor asupra poziţiei mele în calitate de lider al lui USR. A fost o întrebare pe care am pus-o cumva urmare a rezultatului alegerilor, unde am avut cumva aşteptări mai mari decât rezultatul pe care l-am obţinut şi atunci, cum USR a rezolvat de fiecare dată astfel de situaţii prin consultarea membrilor, şi de această dată am optat pentru această variantă. Întrebarea pe care am adresat-o este una pe care o cunoaşteţi: Consideraţi că Dan Barna ar trebui să-şi dea demisia de la conducerea USR? Decizia colegilor noştri este aceea de a continuă această poziţie, 75 la sută, practic trei sferturi din partid a decis că nu este cazul să îmi dau demisia, 25 au răspuns Da. Practic,  7.189 de membri consideră că trebuie să continuăm”, a spus Barna. .

Lasă un răspuns