sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Dan Barna face apel către PSD și PNL să nu blocheze educația sexuală în școli

Președintele USR, Dan Barna, face apel la deputații PSD și PNL să nu blocheze predarea educatiei sexuale în școli, în ședința de astăzi a Camerei Deputaților. Liderul USR acuză că, în țara cu cel mai mare număr de avorturi din Europa,  „sunt parlamentari care cred că dacă nu vorbești despre un subiect, subiectul nu există”.

„În țara cu cel mai mare număr de mame minore din Europa, PSD crede că poate proteja copiii lipsindu-i de educație sexuală.

În țara cu cel mai mare număr de avorturi din Europa, sunt parlamentari care cred că dacă nu vorbești despre un subiect, subiectul nu există.

Fac apel la deputații PSD și PNL să țină seama, în ședința de astăzi, de aceste tragedii și să nu blocheze predarea educației sexuale în școli.

Educația sexuală este despre igienă, sănătate și recunoașterea pericolelor. Despre respectul față de sexul opus. Despre bolile cu transmitere sexuală. Despre consimțământ. Despre mame minore.

Nu este niciun pericol în a învăța. Câtă vreme programa școlară este alcătuită de oameni responsabili și calificați se poate găsi un echilibru care să țină seama de sensibilitățile părinților și de binele societății”, a postat Dan Barna pe pagina sa de Facebook.

Pe ordinea de zi a Camerei Deputaților, se va afla miercuri, 3 iunie,  legea care prevede introducerea educației sexuale în școli. site news

Lasă un răspuns