Curse anulate și haos pe aeroportul din Cluj din cauza ceții, sute de oameni blocați

Peste 800 de persoane au rămas în Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” din Cluj, după ce mai multe zboruri au fost anulate din cauza ceții. Cinci curse au fost anulate până când vremea va permite decolarea aeronavelor către Zaragoza, Valencia, Liverpool și București. Două curse către Valencia și Liverpool au fost anulate sâmbătă seara. Cele două avioane urmau să plece de la Cluj la orele 18:30, respectiv 19:35. O cursă care urma să plece la București a fost redirecționată pe Aeroportul Sibiu, în timp ce cursa către Doncaster – Sheffield este întârziată. Două curse internaționale, de la Malmo și Eindhoven, care urmau să sosească la Cluj-Napoca, au fost redirecționate pe Aeroportul Sibiu.

Vezi imagini cu momentele de panică prin care au trecut românii la bordul unei curse Wizz Air.

În ce privește sosirile, două curse internaționale – de la Malmo și Eindhoven – și una internă – de la București – au fost redirecţionate pe Aeroportul Sibiu. Sunt oameni care așteaptă de ore bune în terminalul de plecări. În Someșeni, unde este poziționat aeroportul, e în continuare vreme nefavorabilă. Meteorologii au emis sâmbătă dimineața o atenționare cod galben de ceață pentru Cluj, care a fost extinsă până la ora 23.00. Duminică este de așteptat ca situația să fie cel puțin similară ținând cont de prognozele meteo. La ora 06. 30, cursele de Munchen, Berlin, Birmingham, Luton aveau întârzieri la îmbarcare.

Citește aici ce drame a provocat ceața în urmă cu câteva zile.

Luna aceasta, ceața a fost prezentă aproape zilnic într-o bună parte a țării și a provocat probleme mari în trafic. Pentru transporturile avtaice, ceața este unul dintre cele mai mari obstacole pentru decolarea sau aterizarea avioanelor. (site news)

Lasă un răspuns