Cum va circula metroul după 15 mai. Anunț de la ministrul Transporturilor

Metroul bucureştean reprezintă una dintre cele mai mari temeri ale autorităţilor când vine vorba despre relaxarea ce va intra în vigoare pe 15 mai. Din pricina numărului uriaş de persoane de la metrou, autorităţile se tem să nu izbucnească noi focare generate de aglomeraţia de la orele de vârf. Lucian Bode, ministrul Transporturilor, a anunţat că Metrorex pregăteşte măsuri de siguranţă şi un set de reguli astfel încât să fie evitate aglomerările de la metrou.

Ce schimbări vor fi după 15 mai

Astfel, potrivit ministrului Transportului, Metrorex va folosi întreaga ”flotă” de trenuri pentru ca timpii de aşteptare în staţii să varieze de la 2-3 minute, în cel mai bun caz, la 6-7 minute, în cel mai pesimist scenariu.

”Vineri, 8 mai, la iniţiativa domnului prim-ministru, vom avea o discuţie clară despre măsurile pe care le vom lua pe fiecare mod de transport în parte, începând cu data de 15 mai. Suntem pregătiţi să luăm măsuri pentru fiecare mod de transport, inclusiv la metrou. Ne-am adresat Ministerului Afacerilor Interne pentru a ne sprijini, pentru că la metrou, mai întâi, trebuie să ne asigurăm că accesul se face în condiţii de siguranţă. În staţii, de asemenea, se păstrează distanţa. Noi venim cu maximum de trenuri posibil în această perioadă, astfel încât timpii de aşteptare să fie între 2-3 minute, respectiv 6-7 minute, în funcţie de staţiile Metrorex”, a declarat Lucian Bode în cadrul conferinţei de presă de la uzina Dacia, acolo unde l-a însoţit pe premierul Ludovic Orban într-o vizită de lucru.

Reguli clare pentru fiecare mijloc de transport în parte

Ministrul Transportului a precizat şi că în zilele ce urmează vor fi anunţate reguli clare pentru fiecare mijloc de transport în parte, astfel încăt fiecare cetăţean să ştie ce trebuie să facă atunci când foloseşte mijloacele de transport în comun.

”Noi am avut săptămâna trecută o reuniune a Consiliului de miniştri de transporturi din Uniunea Europeană. Toate statele membre au solicitat, la unison, o propunere din partea Comisiei Europene, un set de recomandări, astfel încât toate statele membre să le poată aplica unitar. Credem că, până pe data de 15 mai, Comisia Europeană va veni cu un set de recomandări pe care le vor aplica toate statele membre”, a mai declarat Lucian Bode. site news

Lasă un răspuns