Cum se face maioneza de casă, pentru salata boeuf. Gata în trei minute

Cum se face maioneza de casă, pentru salata boeuf. Gata în trei minute. Ai nevoie doar de trei minute pentru a prepara o maioneză originală, de casă, perfectă pentru salata boeuf.

Ingrediente maioneză de casă, pentru salata boeuf

2 gălbenuşuri proaspete (crude) – pentru varianta bătută cu ţelul de mână sau 2 ouă întregi pentru varianta cu blenderul
300 ml ulei
1-2 linguri zeamă de lămâie
sare, piper alb măcinat
2 linguri de apă fierbinte (clocotită)
opţional: 2 linguriţe cu vârf de muştar

Mod de preparare maioneză de casă, pentru salata boeuf

Cum se face maioneza de casă, pentru salata boeuf. Gata în trei minute. Se toarnă uleiul într-un recipient înalt sau borcan. Se adaugă peste el ouăle, zeama de lămâie şi piperul. Se adaugă şi cele 2 linguriţe de muştar (cu vârf), potrivit savoriurbane.com.

Cum se face maioneza de casă, pentru salata boeuf. Gata în trei minute. Se mixează bine de tot cu blenderul. Se pun 150 ml de apă la fiert. După fierbere, se pun două linguri de apă fierbinte şi se amestecă cu o lingură. Se adaugă sarea şi maioneza este gata! Se pune în castron şi se dă la frigider. site news

Lasă un răspuns