Medium

Cum se desfășoară înscrierea pentru prima sesiune de Bacalaureat

Încep înscrierile pentru prima sesiune de Bacalaureat 2020 astăzi, 3 iunie. Potrivit calendarului de BAC, absolvenții de liceu au la dispoziție o săptămână pentru a se înscrie la examen, între 11 și 17 iunie se echivalează probele de competențe, iar pe 22 iunie încep examenele scrise, cu proba la Limba și literatura română. Amintim că în urmă cu o zi Ministerul a anunțat și calendarul sesiunii speciale de BAC, însă aceea este rezervată elevilor cu probleme medicale.

  • Cererea de înscriere la BAC 2020
  • Documentele-tip de înscriere – completate și semnate – pot fi depuse la secretariatele liceelor sau pot fi transmise prin e-mail

Înscrierea absolvenților de liceu pentru examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2020, are loc în perioada 3 – 10 iunie. În situația excepțională a acestui an, în care activitățile la clasă au fost afectate puternic de pandemia COVID-19, probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale vor fi echivalate/recunoscute.

Ministerul Educației a publicat un Ghid al înscrierilor la Bacalaureat 2020, care detaliază și procedura de echivalare a probelor de competențe.

Ghid de înscriere la BAC 2020. Cum se desfășoară înscrierile

În perioada 3 – 10 iunie, candidații la examenul naţional de Bacalaureat 2020, sesiunea iunie-iulie, parcurg următoarele etape:

(1) toți candidaţii completează partea I din cererea de înscriere;

(2) candidaţii care solicită recunoaşterea/echivalarea unor probe susţinute în anii anteriori/sesiunile anterioare completează partea I şi partea a II-a din cererea de înscriere; site news

Lasă un răspuns