Cum scapă de pedeapsă doi celebri inculpați ai DNA

Două judecătoare de la Curtea de Apel Suceava i-au achitat definitiv pe toți inculpații din dosarul UMF Iași. Printre ei se află profesorul doctor Vasile Astărăstoae, fostul șef al Colegiului Medicilor. Alt inculpat celebru era omul de afaceri Corvin Pughin. Toți fuseseră condamnați la închisoare cu suspendare de Tribunalul Suceava. Astărăstoae (al treilea din fotografie) era acuzat că, în calitate rector al Universității de Medicină din Iași, ar fi trucat o licitație în favoarea lui Pughin.

Decizia CCR care a omorât dosarul

Judecătoarele au anulat mai multe probe ca urmare a unor decizii luate de  CCR. Este vrba de celebra hotărâre care a anulat toate probele obținute de DNA cu ajutorul SRI. Prejudiciul din dosar se ridica la peste 1 milion de euro, potrivit DNA. Cazul a fost trimis în judecată din 2011 și, de atunci, statul român a cheltuit mulți bani cu ancheta și procesele. Tribunalul Suceava îi condamnase pe profesorul Vasile Astărăstoae și pe omul de afaceri Corvin Pughin la câte 2 ani cu suspendare. Acuzațiile reținute erau abuz în serviciu și fraudă cu fonduri europene.

Afaceristul învinuit are contract chiar cu Ministerul Justiției

Omul de afaceri Corvin Pughin deține compania IT Maguay Computers din București. Firma sa a câștigat numeroase contracte de informatizare cu statul. Culmea, unul dintre acestea este chiar cu Ministerul Justiției privind informatizarea instanțelor. Contractul valoarează 8,2 milioane de euro, plus alte aproape 3 milioane de lei, fără TVA.

Lasă un răspuns