Cum ne protejăm mașina de coronavirus. Dacă nu știm să o dezinfectăm CORECT, riscăm să ne îmbolnăvim

Dacă în această perioadă este nevoie să ne deplasăm cu maşina, trebuie să urmăm câţiva paşi simpli pentru a o dezinfecta foarte bine, ca să nu riscăm să ne îmbolnăvim.

Vă prezentăm mai jos câţiva paşi simpli pe care trebuie să îi parcurgeţi pentru a fi siguri că nu vă veţi infecta atunci când călătoriţi cu autovehiculul.

Cum riscăm să ne îmbolnăvim

Cu ajutorul unei lavete pe care vom turna în prealabil o substanţă dezinfectantă cu minimum 70% alcool, vom dezinfecta volanul, maneta schimbătorului de viteze, levierul frânei de mână, mânerele uşilor (atât interioare, cât şi exterioare), butoanele sistemelor multimedia, manetele pentru semnalizare, acţionarea ştergătoarelor de parbriz, cotiera, ramele uşilor şi butoanele, precum şi levierele pentru ajustarea poziţiei scaunelor. 

Nu este nevoie să insistaţi foarte mult asupra tapiţeriei, în special a celei din piele sau imitaţie din piele, pentru că asta va conduce la deteriorarea acesteia.

Purtaţi mască de protecţie

Chiar dacă călătoriţi singuri, este indicat în această perioadă să folosiţi o mască de protecţie, cele din clasa FFP3 oferind o protecţie corespunzătoare. De asemenea, aerisiţi  de fiecare dată maşina înainte să plecaţi cu ea la drum şi folosiţi spray-uri pentru a curăţa sistemul de aer condiţionat, pentru că acesta poate deveni o potenţială sursă de infecţie. În această perioadă, puteţi comanda astfel de spray-uri de pe internet, dacă magazinele de specialitate sunt închise.

Călătoriţi singuri

Recomandat este să călătoriţi singuri în maşină, dacă este nevoie să vă deplasaţi cu aceasta. În cazul în care aveţi pasageri, asiguraţi-vă că aceştia nu prezintă simptome ale unor afecţiuni respiratorii şi, aşa cum aminteam anterior, purtaţi mască de protecţie.

Cum alimentaţi la benzinărie

Când alimentăm, trebuie să limităm pe cât posibil interacţiunea cu personalul benzinăriei şi alte persoane care se găsesc în acea locaţie. De asemenea, plătiţi cu cardul sau prin intermediul telefonului mobil, iar când reveniţi la maşină, dezinfectaţi-vă mâinile şi încălţămintea cu o soluţie dezinfectantă. site news

Lasă un răspuns