Cum își apără bulgarii locurile de muncă pe vremea pandemiei

Cum își apără bulgarii locurile de muncă pe vremea pandemiei

Cum își apără bulgarii locurile de muncă pe vremea pandemiei. Asemeni întregii Europe, și Bulgaria se confruntă cu pandemia de coronavirus. Până acum s-au înregistrat 8 decese, iar autoritățile au dispus închiderea școlilor, magazinelor, universităţilor şi spaţiilor publice, pentru a înceta răspândirea coronavirusului.

La fel ca și în România, pandemia a dus la blocarea mai multor sectoare de activitate economică. Cu toate acestea, mulți dintre ei au găsit soluții ingenioase pentru a-și păstra locurile de muncă.

Informaticienii bulgari, de exemplu, trimiși în şomaj tehnic, vor crea gratuit, pentru spitalele publice, aplicaţii digitale pentru a îmbunătăţi procedura de internare a pacienţilor diagnosticaţi cu noul coronavirus, salvându-şi în acelaşi timp locurile de muncă, au anunţat Guvernul şi directorii unor companii din Bulgaria.

Drept urmare, mai multe companii le-au urmat exemplul și au semnat un acord cu guvernul în vederea dotării cu instrumente digitale a spitalelor naţionale, acestea fiind unele dintre cele mai slab echipate din Europa.

Scopul informaticienilor bulgari este să creeze un registru digital al persoanelor contaminate cu Covid-19 şi al paturilor disponibile din spitale, o platformă de eliberare de reţete medicale online şi să digitalizeze dosarele pacienţilor. site news

Lasă un răspuns