Cum arată prima zi de relaxare a restricțiilor în Elveția. Incredibil ce au făcut oamenii

Tunsorile, vizitele la dentist, masajele şi achiziţionarea de materiale pentru grădinărit s-au aflat în prim-planul agendei locuitorilor, luni, 27 aprilie, în prima zi în care Elveția a început să relaxeze restricţiile impuse în martie pentru a încetini răspândirea noului coronavirus, relatează Reuters.

În faţa magazinelor de grădinărit s-au format cozi, după ce oamenii au putut pentru prima dată să meargă la cumpărături de acest fel după şase săptămâni de izolare la domiciliu.

„Cred că era şi timpul. Trebuie să ne trăim vieţile, aşa că în opinia mea este important să ne continuăm activităţile şi să intrăm în contact cu oamenii, chiar şi la o coadă de asemenea proporţii”, a declarat Christiane Ansermet, care aştepta în faţa unui magazin de grădinărit din oraşul Gland.

Anne Schilliger, proprietara magazinului, spune că şi-a închis afacerea pe 17 martie, fiind forţată să arunce un sfert din producţia anuală şi pierzând 15% din cifra de afaceri.

„Este mult pentru noi şi va fi dificil să trecem prin asta”, a spus ea, cu o notă de pesimism specifică multor proprietari de mici afaceri.

Peste 1300 de oameni au murit de Covid, în Elveția

Peste 1.350 de oameni au murit în Elveţia de COVID-19, boala respiratorie provocată de noul coronavirus. Numărul persoanelor testate pozitiv se apropie de 30.000.

Numai magazinele alimentare, farmaciile şi alte afaceri „esenţiale” au primit permisiunea de a funcţiona în timpul izolării.

Începând de luni, spitalele au putut efectua din nou toate intervenţiile chirugicale, fiind redeschise şi cabinetele dentiştilor, frizeriile şi saloanele de înfrumuseţare.

Cele mai multe magazine, şcoli şi pieţe alimentare vor urma de la 11 mai. În al treilea stadiu vor fi redeschise, de la 8 iunie, şcolile vocaţionale şi universităţile, cu condiţia de a nu exista o creştere semnificativă a numărului de cazuri de COVID-19.

„Numărul de cazuri noi continuă să scadă, ceea ce reprezintă veşti bune în prima zi în care am început să relaxăm măsurile”, a declarat Daniel Koch, oficialul care conduce echipa de răspuns a Elveţiei la epidemia de coronavirus. site news

Lasă un răspuns