Cum arată avionul militar care i-a adus în țară pe românii infectați cu coronavirus pe vasul de croazieră din Japonia (GALERIE FOTO)

Ministerul Apărării Naționale a publicat imagini din avionul C-27J Spartan care i-a adus la București pe cei șase români repatriați din Japonia, care s-au aflat pe nava de croazieră Diamond Princess.

O aeronavă de tip C-27J Spartan aparținând Forțelor Aeriene Române a efectuat sâmbătă, la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență din Ministerul Afacerilor Interne, un zbor pe ruta București – Berlin și retur, pentru aducerea în țară a șase cetățeni români repatriați din Japonia, a precizat Ministerul Apărării într-un comunicat de presă. Cei șase cetățeni au fost transportați din Japonia în Germania cu zboruri de evacuare medicală desfășurate în cadrul Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii Europene.

Citește și cum epidemia de coronaviurs explodează în Coreea de Sud din cauza slujbelor religioase.

Avionul este configurat pentru misiuni de evacuare medicală și are instalată o cameră specială de izolare. Aeronava a fost operată de un echipaj condus de locotenent-comandorul Romeo Gârz și a avut la bord o echipă medicală aparținând SMURD București.

Transportul a fost realizat cu respectarea întocmai a măsurilor pentru protecția personalului și a tehnicii, obligatorii în astfel de situații, precizează sursa citată.

Cei șase români de pe nava de croazieră Diamond Princess dar care nu prezintă simptomele de coronavirus, au ajuns sâmbătă dimineață în jurul orei 7 la București.

Vezi și cum se tatează cancerul în Italia, români condamnați în țară s-au vindecat în spitalele italienești.

Nelu Tătaru, secretar de stat în ministerul sănătății, a declarat la Digi24 că ei vor sta timp de 14 zile în carantină într-o locație specială din București, după care vor fi testați încă o dată înainte de a fi lăsați să plece acasă. Și Raed Arafat a dat asigurări că dacă apare un caz sau chiar mai multe nu va fi nicio problemă. „Ce avem nevoie la acest moment, tot, există. Deja ne pregătim inclusiv pentru a face față dacă în Europa virusul începe să se răspândească mai agresiv”, a spus Raed Arafat.

Ministerul Sănătății promite într-un comunicat că va informa cu privire la starea de sănătate a românilor repatriați. site news

Lasă un răspuns