Cum a scăpat Gigi Becali de sechestrul pe avere. Ajutor neașteptat

Finanțatorul FCSB, Gigi Becali, a dezvăluit că, după ce a scăpat de sechestrul instituit pe avere, i-a dat un mesaj procurorului DNA.

„Mi-au pus sechestru pe avere. Mi-a zis episcopul de la Teleorman să fac un acatist pentru Sf. Mina. E un sfânt care îi ajută pe păgubiți. Și am făcut cinci zile acatist pentru că așa mi-a zis episcopul, că nu există cineva care să rămână neajutorat după ce l-a chemat. Mi-a dat în cap că judecătoarea scoate sigur sechestrul. După ce l-a scos, i-am dat mesaj procurorului: ‘Acum, fă-i și lui Sf. Mina un dosar penal pentru favorizarea infractorului pentru că a venit în ajutorul meu’”, declarat Gigi Becali.

Tribunalul București a decis, pe 19 decembrie, ridicarea sechestrului DNA pus pe suma de 184.819.120 de lei, în dosarul în care Becali e acuzat, împreună cu nepotul său, Vasile Geambazi, de spălare de bani.

Cei doi sunt acuzaţi că au obţinut 60 de milioane de euro despăgubiri de la ANRP în baza unei expertize supraevaluate, după ce, în 2006, au cumpărat cu un milion de euro drepturile litigioase asupra unui teren de 22 de hectare din Voluntari. Cei doi au obţinut un profit de 6000 %.

Procurorii DNA susţin că raportul de evaluare a fost mărit de 3 ori şi că Becali şi Geambazi ar fi trebuit să obţină despăgubiri de numai 20 de milioane de euro. DNA l-a pus sub acuzare şi pe expertul evaluator pentru abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, cu consecințe deosebit de grave.

Becali şi Geambazi au spus că, iniţial, ANRP (Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor) nu a dorit să le acorde despăgubirile, dar două instanţe, Curtea de Apel Bucureşti şi Înalta Curte, au obligat ANRP să le acorde cele 60 de milioane de euro site news.

Lasă un răspuns