Cum a regizat primarul din Târgoviște lucrul la un stadion doar pentru ziariști

Ce regie a pus la cale primarul din Târgoviște pentru Libertatea: stadionul cu expertiza falsă a fost umplut cu muncitori, de ochii presei. Vinerea trecută, la ora 10:00, nu era nimeni pe șantier, deși „aici se muncește 10 ore pe zi”, după spusele constructorului. O oră mai târziu, când a sosit Libertatea, arena era plină de lucrători. Toți au plecat la maximum 45 minute după interviul cu primarul Daniel Stan.

Mesajul misterios primit de ziariști

Cu o seară înainte, o sursă din interior le-a spus ziariștilor că se pregătește o scenetă prin care să li se arate cât de mult și de bine se lucrează la stadion. Piesa de teatru avea să susțină promisiunea primarului că, în mai, stadionul va fi dat gata. „Mâine, are loc o conferință de presă (libertatea) la stadion ora 13.00. Este o regizare, se vor aduce figuranți. La stadion nu se mai muncește, nu au ce le trebuie. O seară liniștită!” Acesta este mesajul primit de Libertatea pe WhatsApp.

Sursa Libertatea spune că, de obicei, sunt câțiva muncitori acolo, nu cu zecile, cum au fost când am filmat noi. Iar stagnarea lucrărilor este evidentă și fără să o certifice cineva. Proiectantul s-a retras și, în așteptarea altuia, nu există documente pe care să se lucreze.

Vezi gestul fără precedent al unui primar din România față de un localnic care și-a aruncat molozul la marginea comunei.

Cum s-au mobilizat muncitorii pentru câteva ore

A doua zi, la 10.30, stadionul e pustiu. Muncitorii încep să vină abia la ora 11.00. Ziariștii anunțaseră că vor sosi pe la prânz. Așa că la 12.00 stadionul freamătă de muncitori, de utilaje și de activitate.Ziariștii satu de vorbă  cu muncitorii, care au rolul bine învățat. Spun că au ce lucra, au materiale. Unul dintre ei își ia rolul foarte în serios. În fața camerei își pune casca pe cap, să fie totul ca la carte. Ne spune că e mare fan al echipei locale și că abia așteaptă stadionul. Nu-i însă deloc convins că se va face repede. La un moment dat, se dă de gol. Ne întreabă când vine primarul. El confirmă că i-a anunțat pe toți că vine la 14.00 cu lumea din primărie.

Află ce primar celebru se făcea că demolează construcții ilegale dar totul era doar un show pentru presă.

Primarul a stat jumătate de oră, apoi tot lucrul a încetat

Primarul Daniel Stan ajunge în trombă la 13.45, pe șantier într-un modest Duster. Cu o atitudine superioară, el ne spune că în luna mai stadionul e gata, că expertizele false și plecarea proiectantului nu l-au dat înapoi și că se muncește de zor pe stadion. „Când vremea ne permite”, adaugă edilul. Primarul și reporterii Libertatea pleacă de pe șantier după jumătate de oră.
După plecarea primarului, pe șantier mai rămâns câțiva muncitori, iar la ora 15.00 ultimii se fac nevăzuți. (site news)

Lasă un răspuns