Culmea prostiei! 20% din veniturile Primăriei nu au fost folosite în 2019, deși Firea țipa că PMB dă faliment

Culmea prostiei! 20% din veniturile Primăriei nu au fost folosite în 2019, deși Firea țipa că PMB dă faliment. Execuția bugetară a Primăriei Municipiului București pe anul 2019 a fost publicată recent. Principala caracteristică cu care iese în evidență este excedentul bugetar imens.

20% din veniturile Primăriei nu au fost folosite anul trecut, în condițiile în care unul dintre cele mai mari scandaluri legate de întocmirea bugetului național pe 2020 a fost stârnit de primarul general Gabriela Firea, care cerea guvernului alocări și mai mari de la bugetul de stat, scrie economica.net.

Culmea prostiei! 20% din veniturile Primăriei nu au fost folosite în 2019, deși Firea țipa că PMB dă faliment

4,5 miliarde de lei a însumat bugetul de venituri al Primăriei capitalei anul trecut, potrivit execuției bugetare complete pe 2019. Cheltuielile au însumat 3,6 miliarde de lei. Deci Capitala a ieșit cu un excedent de 900 de milioane de lei, în condițiile în care primarul general Gabriela Firea s-a plâns în mai multe rânduri că guvernele au alocat prea puțini bani Bucureștiului și chiar a declarat că PMB este în stare de faliment.

Pe ce s-au dus cei mai mulți bani

Cea mai mare sumă cheltuită anul trecut de PMB, pe categorii bugetare, a fost de 790 de milioane de lei și a constat în subvenția la căldura livrată în sistemul centralizat, de RADET.

Vezi și Invenție tipic românească la spital de stat: scaun de bar mobil pentru bolnavi

A doua cea mai mare cheltuială a fost cu subvenția pentru transportul public (682 de milioane de lei). Subvenția constă în acoperirea diferenței dintre prețul călătoriei și costul real al transportului.

A treia mare cheltuială, de 207,5 milioane de lei, a fost legată tot de transportul în comun, și a reprezentat achiziția de echipamente și mijloace de transport.

Citește și Gabriela Firea: „Am primit amenințări că se va întâmpla ceva foarte grav”

Imediat după cheltuielile cu mijloacele de transport în comun vin cele cu spectacolele și concertele. Cele 193 de milioane de lei alocate acestui tip de activități reprezintă o sumă net superioară celei cheltuite, de pildă, pe construcția de străzi, care a atins în tot anul numai 105 milioane de lei. 

Cheltuiala Primăriei cu lefurile propriilor angajați a totalizat anul trecut în jur de 130 de milioane de lei, reprezentând salarii, sporuri, alte drepturi și vouchere.  site news

Lasă un răspuns