Culmea iresponsabilității politice: PNL și Guvernul intră în auto-izolare după ce un senator liberal a fost confirmat cu coronavirus: senatorul a fost la ședințe de partid și în Parlament

Toți membrii PBN al PNL se vor izola la domiciliu, a anunțat Ludovic Orban după ce un senator PNL de Constanța, Vergil Chițac a fost testat pozitiv cu coronavirus. Premierul a anunțat că toți senatorii PNL au obligația să se autoizoleze și că el se va izola la Vila Lac 2. „Am cerut Ministerului Sănătății un mecanism rapid de anchetă epidemiologică în PNL. Miniștrilor și membrilor BEX PNL li se vor prelua probe pentru diagnostic rapid.

Declarațiile lui Orban care au șocat țara

  • Toți membrii PBN al PNL se vor izola la domiciliu.
  • Toți senatorii PNL au obligația să se autoizoleze.
  • Mă voi izola la Vila Lac 1 unde vom avea toate atribuțiile exercitate.
  • Urmează să luăm o decizie pentru a vedea unde se izolează miniștrii.
  • Pentru membrii BEx am cerut să li se preleveze probe, după prelevare, toți se vor izola la domiciliu.
  • Miniștrii trebuie să rămână în funcțiune pentru a lua decizii și pentru a apăra sănătatea cetățenilor”, a spus Orban.

PNL nu mai merge la consultările de la Cotroceni

Ludovic Orban a anunțat că în aceste condiții, nu mai merge la consultări. Ministrul Sănătății a spus că premierul este asimptomatic. El a recomandat jurnaliștilor să se izoleze și să ceară diagnosticarea, pentru siguranța lor.

Vezi și ce spune Firea că se va întâmpla cu școlile în perioada următoare, până când vor rămâne închise.

Președintele a declanșat procedura de consultare a partidelor, l-am informat pe președinte după ce am aflat că senatorul e poytiv, președontele va decide calea de urmat

La parlament, find vorba de un senator, e absolut necesară ancheta epidemiologică. Pentru toți parlamentarii, mai ales senatorii să nu aștepte ancheta epidemiologică, să nu intre în contact cu nimeni, a mai spus Orban.

Cine e susa infectării de la nivelul cel mai înalt al statului

Senatorul constănțean Vergil Chițac (57 ani) și soția acestuia au fost depistați pozitiv cu coronavirus, vineri. Bogdan Huțucă, șeful PNL Constanța, a declarat că s-a autoizolat la domiciliu pentru că s-a întâlnit la rândul său cu senatorul Chițac, care nega vehement că este suspect de coronavirus. Mai mult, senatorul a fost, luni, în Parlament.

Sunt infectați și asistentul personal al senatorului, precum și fiul acestuia. Toți cei patru, aflați în izolare la domiciliu, vor fi transportați la Spitalul județean Constanța.

“Senatorul Chițac a făcut testul pentru coronavirus, așa cum deja știti și rezultatul a ieșit pozitiv. Atât pentru el, cât și pentru soție. Din momentul în care am aflat, am decis să mă autoizolez și eu deoarece ultima data când m-am întâlnit cu domnul senator a fost luni, săptămâna aceasta. Am plecat, ieri, spre Parlament și în momentul când voiam să intru în clădire am primit vestea că domnul Chițac s-a testat pentru coronavirus. Mi-am sunat șeful de la partid și l-am informat despre situație și am plecat spre casă. De atunci, m-am autoizolat și aștep rezultatul testului”, a declarat Bogdan Huțucă pentru Ordinea.ro.

Marele senator, fost amiral în armata țării, mințea vehemnt ieri că e doar răcit

Joi, Vergil Chițac a dezmințit informația publicată de Antena 3, conform căreia este suspect de coronavirus, spunând că are o simplă răceală și că s-a creat o adevărată isterie, dar că și-a făcut testul preventiv, ca să spulbere orice îndoială:

”Constat că s-a creat o adevărată isterie în plan social vizavi de o așa zisă infectare a mea cu Coronavirus. Informația vine exact pe fondul votului din Parlament de astăzi, pentru învestirea Guvernului Cîțu. Este adevărat că ieri am anunțat că nu pot participa la vot pentru că sufăr de o răceală și voi rămâne acasă. Totuși, nu știu în ce context colegii din Parlament au tras de la sine concluzia că sunt suspect de Coronavirus și au făcut public acest lucru. Menționez că sunt sub medicație de două zile și nu am simptome de Coronavirus. Totuși, pentru a înlătura orice suspiciune, am solicitat efectuarea unui test și vă voi ține la curent”, a transmis Vergil Chițac, joi după-amiază, pe Facebook.

Vezi ce spunea ieri, pe un ton ritos, senatorul Chițac chiar la Antena 3 negând infectarea sa.

Liberalii sunt în stare de șoc, ei au și dat presei informația

Informația inițială s-a rostogolit de la liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, care a anunţat că senatorul liberal Vergil Chiţac s-a autoizolat la domiciliu, după ce a aflat că un parlamentar din altă ţară, cu care a participat la o reuniune NATO la Bruxelles, este suspect de coronavirus.

Recent, Vergil Chițac a fost desemnat candidatul PNL la Primăria Constanța și se afla în negocieri cu USR și PLUS pentru organizarea unei alianțe împotriva candidatului PSD și a primarului în funcție al Constanței, Decebal Făgădău. Probabil că senatorul va fi retras, fiindcă nu va fi votat nici de propria familie. site news

Lasă un răspuns