Criză mondială de prezervative. Cel mai mare producător a încetat activitatea, din cauza coronavirus

Criză de prezervative, iminentă după ce principalul producător mondial şi-a întrerupt activitatea. Compania Karex Bhd realizează unul din cinci prezervative la nivel global. La ora actuală există deja un deficit de 100 de milioane de prezervative. Pentru multe programe umanitare din Africa, deficitul va ridica probleme serioase, notează Mediafax.

Criză mondială de prezervative

Există deja un deficit de 100 de milioane de prezervative comercializate în mod normal la nivel internaţional de mărci precum Durex, furnizate sistemelor de asistenţă medicală de stat, precum NHS din Marea Britanie sau distribuite prin programe de ajutor, cum ar fi Fondul pentru populaţie al ONU.

„Vom vedea o penurie globală de prezervative peste tot ”

„Vom vedea o penurie globală de prezervative peste tot. Ceea ce va fi înfricoşător”, a declarat săptămâna aceasta pentru Reuters, directorul executiv al Karex, Goh Miah Kiat.

„Îngrijorarea mea este că, pentru multe programe umanitare aflate în desfăşurare în Africa, deficitul nu va fi de doar două săptăm’ni sau de o lună. Această penurie poate dura câteva luni ”, a mai declarat acesta.

Malaezia este ţara cea mai afectată din Asia de Sud-Est, cu 2.161 de infecţii cu coronavirus şi 26 de decese. Decretele de izolare trebuie să fie respectate de toţi cetăţenii cel puţin până pe 14 aprilie.

Celelalte ţări majore producătoare de prezervative sunt China, unde coronavirusul a luat naştere şi a dus la întreruperi de producţie pe scară largă, India şi Thailanda, care se confruntă şi ele cu infecţia.

Producătorii altor articole critice precum mănuşile medicale s-au confruntat, de asemenea, cu probleme în operaţiunile lor din Malaezia. site news

Lasă un răspuns