Cristina Trăilă (PNL): proiectul privind obligativitatea limbii maghiare, respins de Comisia Juridică a CD

Deputatul PNL Cristina Trăilă a declarat, marţi 5 mai, că proiectul de lege privind obligativitatea oficializării limbilor minorităţilor naţionale în administraţia publică locală, în anumite situaţii, a fost respins de Comisia juridică a Camerei Deputaţilor.

„Am votat, în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, respingerea PLX 190/2020 privind obligativitatea oficializării limbii maghiare şi arborarea drapelului Ungariei sau a aşa-zisului Ţinut Secuiesc! Votul de respingere a fost dat după ce PNL a solicitat includerea de urgenţă pe ordinea de zi a acestui proiect de lege, susţinut făţiş de PSD în Senat şi care încalcă flagrant Constituţia României”, a scris Trăilă, care este membru al Comisiei juridice de la Camera Deputaţilor, pe Facebook.

Ea a adăugat că proiectul de lege reprezintă „un nou Cod administrativ, rescris în varianta UDMR” şi susţinut de PSD la Senat, „o dovadă clară că adoptarea tacită a proiectului de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc nu a fost un simplu accident”.

„PNL respinge categoric orice proiect de lege, indiferent de câte înţelegeri subterane se fac pentru susţinerea lui, care atentează la suveranitatea României”, a menţionat aceasta.

Proiectul de lege privind Codul administrativ a fost iniţiat de către 30 de parlamentari de la UDMR şi a fost adoptat tacit de Senat. site news

Lasă un răspuns