”Cristiano Ronaldo sau Lionel Messi? Și pe brazilienii Zico, Ronaldinho și Ronaldo unde îi punem? Mai sunt și europenii Beckenbauer și Cruyff, însă deasupra tuturor este Pele”!

Tot mereu apare în discuție subiectul celui mai bun fotbalist din lume… Astăzi, ne dă răspunsul cel care deține recordul mondial de goluri marcate, Edson Arantes do Nascimento, cunoscut și sub alintul de Pele, care a intrat în Guinness World Records cu cele 1281 de reușite ale sale.

Cel mai bun fotbalist din lume sunt eu!

”În aceste vremuri, cel mai bun este Cristiano Ronaldo, pentru că este cel mai consecvent, dar nu-l poți uita nici pe Messi, care nici măcar nu este atacant, dar are realizări de excepție: la cei 35 de ani ai săi, Ronaldo are 725 de goluri marcate, în 100 de jocuri, iar Mesi se mândrește și el cu un record, 697 de reușite, în 856 de partide jucate.

Cristiano Ronaldo (stânga) și Pele

Este un răspuns greu de dat, la întrebarea cine este cel mai bun fotbalist din lume – să nu-i uităm pe brazilienii Zico, Ronaldinho și Ronaldo, lângă ei se află și europenii Beckenbauer și Cruyff. Acum nu este vina mea, dar cred că Pele a fost mai bun ca toți”, a declarat chiar cel supranumit și Perla Neagră, Arantes do Nascimento, fără nicio falsă modestie!

Messi (stânga) și Maradona

Un clasament fără Maradona?

Cel care a câștigat de trei ori Cupa Mondială, Pele, a omis să-l amintească pe argentinianul Maradona, nu știm dacă a făcut-o cu bună știință sau nu, cert este că cei doi se află într-un conflict permanent, alimentat, uneori, și de FIFA, poate și de votanții acestei dileme. De-a lungul vremii cei doi s-au impus mai mereu, aruncându-și unul altuia fraze acide, dar tot mereu cu un sâmbure de adevăr.

Diego, un exemplu negativ…

Pele a susținut, printre altele, că toate premiile primite de Maradona ar fi trebuit retrase – ” De ce toţi atleţii olimpici îşi pierd medaliile cînd sînt prinşi dopaţi, iar lui nu i se întîmplă nimic”; ”Maradona nu putea lovi mingea cu piciorul drept și nu dădea goluri cu capul. Singura data când a marcat cu capul, s-a constatat că a făcut-o, de fapt, cu mâna”; ”Maradona a fost un mare fotbalist, dar un exemplu negativ pentru toți”.

Pele versus Maradona

Nu-mi ling drumul spre FIFA!

Maradona nu s-a lăsat nici el mai prejos – Diego n-a vrut să participe la deschiderea Mondialul din Germania, din 2006, ”Refuz să-l văd pe idiotul de Pele, plimbându-se de colo-colo”!; ”Eu nu-mi ling drumul spre FIFA, altfel aș fi un nemernic cum e Pele”; Nu știu dacă am fost mai bun ca Pele, dar pot să spun fără ezitare că Di Stefano a fost mai bun ca Pele”.

O chestiune greu de rezolvat, aș spune, pentru că nicio anchetă nu poate fi obiectivă 100%. Oricum, iubitorii sportului cu balonul rotund se înfierbântă când vorbesc de idolii lor, iar consumul de semințe și bere crește direct proportional cu timpul în care are loc dezbaterea. Și acestea sunt deliciile fotbalului, nu-I așa?

Lasă un răspuns