Cristian Gațu a ieșit campion și în competiția… cu doctorii și cuțitele lor! Operația de astăzi a fost un succes, pacientul poate să iasă la geam, să-l vedem și noi…

Ieri, fostul președinte al Federației Române de Handbal, Cristian Gațu, a fost internat la Spitalul Militar din București, având ceva probleme medicale – n-a fost nicicum un accident cerebral, așa cum s-a lansat zvonul în media românească, ci mai degrabă un hematom, un cheag de sânge care se plimba nestingherit de colo, colo, de câțiva ani, iar acum se pare că s-a oprit undeva la creier, intervenția chirurgicală fiind vitală! A fost o operație destul de grea, dar fără complicații, care a durat câteva ore.

Povești de viață, cu Cristian Gațu, dar și cuvinte de-ocară, pentru cine greșea!

Miercuri și joi, știrea cu Cristian Gațu a suscitat un interes enorm, semn că simbolul handbalului românesc a fost respectat, în această mare familie, pentru corectitudinea domniei sale, și apreciat pentru tot ceea ce a făcut la semicerc, ca jucător, cât și în calitatea sa de președinte al Federației. Am avut onoarea să lucrez alături de acest om, să-i cunosc tabieturile, să-i aflu poveștile vieții din teren, în lungile deplasări făcute cu domnia sa, ba chiar am deslușit și câteva din vorbele de ocară, pe care le adresa celor ce nu-și făceau treaba (n-am scăpat nici eu, firește!), indiferent de numele lui, pe considerentul că toți aceștia  îi nedreptățeau pe truditorii de la semicerc, pe jucători, antrenori sau președinți de club, pe care el îi respecta la fel de mult.

Jupânu’ a crezut în oameni, dar ei l-au trădat…

În Federație i se spunea Jupânu’, iar angajații instituției îi dădeau impresia că nu vor trece niciodată peste cuvântul lui. Și Gațu se-n muia repede, pentru că era naiv și credea în oameni, în cuvântul lor, în promisiunile făcute. Cât timp a fost președintele Federației de Handbal, vreme de 4 mandate, poate și mai bine, n-a sancționat pe nimeni, n-a dat pe nimeni afară, iar motive ar fi avut suficiente. Din păcate, aceste naivități, ale celui mai cunoscut nume din handbalul românesc, Cristian Gațu, aveau să-l coste funcția de la Federație – doar că oamenii din handbal au începtu să-și dea seama, la puțin timp după alegeri, că nu Gațu a pierdut, ci ei înșiși și handbalul românesc.

Handbalul românesc nu mai are moral și nici morală!

De ani buni, cel mai popular sport de echipă din România este bântuit de o criză de moralitate atât de mare și gravă, încât te-ntrebi dacă nu cumva pandemia de COVID-19 nu s-a inspirit după dictatura impusă de membrii actuali ai Federației Române de Handbal – și mă refer aici la ilegalitățile comisiilor federale, la incompetența unor membri ai Consiliului de Administrație și, mai ales, la pumnul dat în masă, de actualul președinte al FRH, Alexandru Dedu.

Pacientul a scăpat, să iasă la geam, să-l vedem și noi…

Am vorbit despre toate acestea, pentru că mi-am dat seama că Gațu a fost un președinte iubit, că, în ciuda faptului că a ieșit oficial în decor, nemaiavând funcție în Federație, el continua să deschidă uși impunătoare, să impresioneze prin măreția lui, prin seriozitatea ideilor propuse, diferitelor organizații. M-am emoționat ieri, când am auzit că Cristian Gațu este în spital, dar am știut că va izbândi și în această luptă (sau poate așa am vrut să cred…), cert este că acum îl vrem cu toții la geam, cum se spune, să zâmbească și să ne spună că este ok…   

Cristian Gațu a fost mentorul potrivit, pentru Narcisa Lecușanu

Lasă un răspuns