Costuri uriașe pentru EURO 2020

Costuri uriașe pentru Euro 2020. Campionatul European din 2020 va costa 680 de milioane de euro, în timp ce veniturile se vor ridica la peste 2 miliarde de euro.

Anunțul a fost făcut de Martin Kallen, CEO al UEFA Events, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul Federaţiei Române de Fotbal.

Care sunt așteptările la Euro 2020

„La ediţia Campionatului European din 2016 costul de organizare a fost de 620 de milioane de euro. Acum, în acest stadiu, suntem la aproape 680 de milioane de euro… este un pic mai scump, într-adevăr, însă sunt două stadioane în plus, două oraşe în plus. Deci dacă facem o comparaţie pe partea de costuri cumva ne apropiem de nivelul ediţiei din 2016. Însă în ceea ce priveşte veniturile sperăm ca la sfârşit, pentru că acum suntem la partea de vânzare a biletelor, să avem cu peste 10% faţă de 2016. Adică aşteptările noastre sunt venituri de peste 2 miliarde de euro pentru EURO 2020”, a spus Kallen.

În ceea ce priveşte pregătirile pentru organizarea celor patru meciuri de la Bucureşti, reprezentantul UEFA a menţionat că România mai are lucruri de făcut, însă nu priveşte cu îngrijorare aceste întârzieri, potrivit Agerpres.

„Cred că Bucureştiul va fi gata până în luna iunie a anului viitor. Mai sunt lucruri de făcut, dar nu trebuie să ne îngrijorăm, lucrăm cu toate părţile implicate, cu federaţia, cu cei de la stadion, cu cei de la aeroport şi aşa mai departe, toată lumea lucrează astfel încât la start totul să fie în regulă. Sigur că mai sunt lucruri de făcut până atunci, însă din punctul nostru de vedere suntem în regulă şi de abia aşteptăm să asistăm la meciurile care vor avea loc la Bucureşti”, a afirmat Kallen, prezent la Bucureşti în vederea participării la tragerea la sorţi a grupelor EURO 2020, găzduită, sâmbătă, de Complexul Expoziţional Romexpo din Capitală.

EURO 2020, desfășurat în 12 orașe

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală. EURO 2020, ediţie aniversară care celebrează 60 de ani de la primul Campionat European, se va desfăşura în 12 oraşe: Bucureşti (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia), Bilbao (Spania).

Bucureştiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală. Astfel, pe Arena Naţională sunt programate meciuri în zilele de 14, 18, 22 şi 29 iunie 2020. Dacă se califică, echipa naţională a României va juca cel puţin două partide la Bucureşti.

Lasă un răspuns