Costache, constrâns de Iohannis și Guvernul PNL să demisioneze, după ce a luat decizii de unul singur

Principalul motiv care a dus la demisia ministrului Victor Costache a fost anunțul făcut de acesta, miercuri seara, la posturile de televiziune privind testarea colectivă a populației din București, au declarat, pentru Digi24.ro, surse oficiale.

Costache, constrâns de Iohannis și Guvernul PNL să demisioneze

Ministrul a făcut turul presei pentru a anunța cetățenii că cei care locuiesc în Capitală vor fi testați „din ușă în ușă” pentru coronavirus, provocând stupoare și indignare atât în rândul celor din Comitetul de urgență, cât și la Guvern și în PNL, dar și la Palatul Cotroceni.

Problema era că nu exista nicio decizie în acest sens luată la nivelul Guvernului și nici susținere logistică – nu există testele necesare pentru a acoperi testarea în masă. S-a creat astfel o așteptare în rândul populației care nu poate fi acoperită de autorități. 

„Astăzi am semnat un protocol împreună cu domnul Streinu Cercel, care va fi validat şi dorim să implementăm un program inovativ de tipul celui din Coreea de Sud, dorim să testăm toţi cetăţenii din Bucureşti cu echipe mobile de testare door-to-door”, a anunțat, miercuri seara, Victor Costache la Adevărul Live.

„Dorinţa noastră şi necesarul pe care l-am identificat în momentul de faţă este undeva la minimum două milioane – maximum cinci milioane teste”, a spus Costache. 

Scandal pe scena politică

A urmat un val de întrebări din partea populației Capitalei, oamenii dorind să știe cum și când vor fi testați pentru coronavirus, dar și un val de indignare din țară, inclusiv lideri locali ai PNL întrebându-l pe premierul Orban de ce s-a decis testarea preferențială a bucureștenilor și nu se începe, de exemplu cu cei de la Suceava, unde este zona cea mai afectată de epidemie, sau cu medicii și personalul medical din spitale, care se confruntă cu o gravă criză de echipamente. 

Sursele Digi24.ro susțin că inclusiv președintele Iohannis a fost nemulțumit de acest anunț făcut fără acoperire decizională și logistică. Premierul Ludovic Orban a avut cu Victor Costache o discuție foarte aprinsă în care i-a cerut să-și prezinte demisia. site news

Lasă un răspuns