Corturi militare în curtea spitalelor, pentru triajul bolnavilor de coronavirus

Corturi militare vor fi amplasate în curtea spitalelor. Mobilizare fără precedent în zonele afectate de coronavirus. Autoritățile au început să instaleze corturi militare în curţile spitalelor. Acolo se va face triajul epidemiologic al bolnavilor înainte să fie internați.

Corturi militare instalate cu dublu scop

Măsura are un dublu scop. Să protejeze medicii dar și restul pacienților de virus. Un astfel de cort a fost deja instalat în Târgu Jiu.

Circulația a fost deviată miercuri seară în zona spitalului din Târgu Jiu, cel unde se află Unitatea de Primiri Urgențe. Lângă spital va fi amplasat un cort în care medicii vor face triajul pacienților, pentru a reduce riscul ca infecțiile să ajungă în spital.

Triajul pacienților, în cort

Un cort de triaj epidemiologic a fost instalat, miercuri, și la spitalul de la Pasarela, acolo unde este și secția de Boli Infecțioase.

Urmează să vină și cinci containere de triaj. Două pentru Spitalul „700”, două pentru spitalul de pe strada „Tudor Vladimirescu”, iar unul la spitalul de la Pasarela. Containerele vor fi dotate cu echipament medical, aer condiționat, baie proprie.

Directorul spitalului, Dumitru Vienescu, a declarat că au fost puse la punct variante pentru extinderea capacității de internare în Secția Boli Infecțioase, în cazul în care situația o va impune. site news

Lasă un răspuns