Coronavirus Suedia. Premierul Stefan Lofven stabilește restricții: „Măsurile luate nu au fost destul de bune”

Premierul Suediei, Stefan Lofven, ia în calcul înăsprirea măsurilor de izolare după ce a recunoscut că „deciziile luate nu au fost destul de bune”. Țara din Peninsula Scandinavă este printre singurele din Europa care nu au impus un regim strict în încercarea de a opri răspândirea noului coronavirus.

Critici asupra premierului

Stefan Lofven a fost criticat în ultima perioadă pentru că nu a impus închiderea barurilor, a cafenelelor și a restaurantelor, îndemnând cetățenii doar să respecte regulile de distanțare socială.

De asemenea, Suedia a fost acuzată că nu s-a pregătit pentru pandemie prin realizarea de stocuri de medicamente și ventilatoare, asta în timp ce mai toate țările europene au încercat să cumpere echipament medical care ar putea ajuta în lupta cu Covid-19.

Prim-ministrul, în funcție încă din 2014, a dat vina pe precedentele guverne, dar și pe partidele politice.

„Toate partidele au o responsabilitate pentru asta, deoarece apărarea civilă a fost ceva ce a trecut în plan secund gradual după Războiul Rece, vorbim despre trei decenii. De atunci, mai multe guverne au contribuit la această situație”, a fost de părere Lofven. site news

Lasă un răspuns