www.unsplash.com

Coronavirusul se tratează cu ritualuri voodoo în Haiti

În Haiti, cea mai săracă ţară din America, serviciile de asistenţă medicală moderne sunt rare şi prea scumpe pentru majoritatea populaţiei. De aceea, pentru a se vindeca, cei mai mulţi locuitori apelează la remediile din plante şi practicile ritualice ale preoţilor „houngan” sau ale preoteselor „mambo”, practicanţi de voodoo.

Liderii voodoo din Haiti le-au cerut preoţilor să caute un remediu secret pentru noul coronavirus. Să pregătească mai multe camere de iniţiere în temple pentru a primi pacienţi.

Noul coronavirus a început să se răspândească rapid în Haiti, în ultimele două săptămâni numărul cazurilor a crescut de aproape cinci ori şi a ajuns la 865.

Între timp, în rândul populaţiei practicante de voodoo se vorbeşte despre o „febră” misterioasă.

Încă de la confirmarea primelor cazuri ale noului coronavirus în Haiti, la jumătatea lunii martie, preoţii voodoo au servit ceaiuri cu ingrediente, inclusiv moringa, eucalipt, ghimbir şi miere pentru a-i ajuta pe oameni să-şi întărească sistemul imunitar.

Deşi nu există cifre oficiale, se crede că mai mult de jumătate din cei 11 milioane de locuitori ai statului Haiti practică voodoo. Acesta este o religie adusă din Africa de Vest cu secole în urmă de bărbaţi şi femei înrobiţi şi practicată clandestin în perioada stăpânirii coloniale franceză. site news

Lasă un răspuns