Coronavirusul provoacă drame în China. Un copil și-a păzit bunicul mort

Coronavirusul provoacă drame în China. Un copil de 5 ani din provincia chineză Hubei, epicentrul epidemiei de coronavirus, a fost găsit lângă bunicul lui mort din cauza virusului care îşi are originile în China.
În mediul online a apărut informaţia că bătrânul ar fi decedat de zile bune. Copilul ar fi supravieţuit cu biscuiţi, scrie The Guardian.

„Bunicul mi-a zis să nu plec, că e un virus afară”, a spus băieţelul, când a fost găsit de poliţiştii comunitari. Aceştia au bătut la uşa casei bunicului său din districtul Zhangwan, oraşul Shiyan. Oraşul se află la 440 km de Wuhan, locul unde a izbucnit epidemia.

Citește și: Oraș din Italia, strategie pentru atragerea turiștilor chiar dacă a fost lovit de coronavirus

Cazul copilului a înfuriat opinia publică din China. În mediul online circulă informaţia că băiatul ar fi stat zile bune lângă cadavrul bunicului său şi ar fi supravieţuit cu biscuiţi.

Guvernul chinez neagă informaţia

Guvernul neagă informaţia. Guvernul susţine că băieţelul a fost găsit de poliţia comunitară la câteva ore după decesul bătrânului, pentru că în Shiyan, de când oraşul s-a închis şi s-au adoptat „măsuri ca pe timp de război”. Populaţia e în carantină, cauza fiind coronavirusul. Patrulele bat zilnic la uşile locuitorilor, pentru a le verifica starea de sănătate. Ei sunt întrebaţi dacă au nevoie de alimente sau de alte lucruri

Oficialii au admis însă că au deschis o investigaţie. Băieţelul a fost preluat de autorităţi, pentru că tatăl lui e în carantină într-o altă provincie chineză şi nu poate veni să-l ia.

Bilanţul epidemiei de pneumonie virală a ajuns luni 2.592 de decese în China continentală. Acest lucru după anunţarea a 150 de decese suplimentare, au informat autorităţile sanitare chineze. Ele au raportat în acelaşi timp o scădere a numărului de noi contaminări.

Cu excepţia unuia, toate aceste noi decese au avut loc în provincia centrală Hubei, epicentrul epidemiei. Numărul de decese înregistrate în ultimele 24 de ore marchează o agravare după bilanţul cotidian de 97 de morţi anunţat duminică.

Comisia Naţională de Sănătate a raportat luni 409 de noi cazuri de contaminare confirmate pe parcursul a 24 de ore. Din ele, doar 11 au fost înregistrate în afara provinciei Hubei. site news

Lasă un răspuns