Coronavirusul produce momente de necrezut, statul dictează un nou protocol pentru funeralii la decese din cauza COVID-19: ce nu mai are voie familia

Ministerul Sănătății a pregătit un protocol pentru funeralii, e vorba despre situa’iile speciale care se fac în cazul în care ar fi înregistrate decese din cauza COVID-19. În România nu a fost înregistrat niciun deces din cauza noului coronavirus, dar autoritățile au pregătit un document în care se prevăd pașii de urmat într-o asemenea situație.

Protocolul se referă la condițiile stricte de manipulare a trupurilor, dacă vor fi decese din cauza coronavirusului.

Vezi ce medic cunoscut spune că vom avea sute de cazuri noi, o pauză la vară, apoi un nou val în toamnă.

Regulile sunt valabile pentru angajații spitalelor care vor fi nevoiți să manevreze trupurile, pentru angajații de la medicină legală, dar și pentru aparținători.

Toți vor trebui să poarte echipamente de protecție, combinezoane, măști și mănuși de protecție.

Vezi ce mesaj trsnmite Grupul de Comunicare Strategică după depășirea pragului de 100 de infectări.

Și pentru aparținători regulile vor fi foarte stricte, trupurile vor fi introduce în saci, iar sicriele vor fi sigilate. Sicriul nu va putea fi deschis sub nicio formă, iar membrii familiei se vor putea apropia doar dacă au echipamente de protecție, măști și mănuși. Doar doi membri se vor putea apropia.

În același ordin se recomandă să nu se facă autopsia în astfel de cazuri, pentru ca angajații de la medicină legală să nu fie expuși niciunui risc. Sunt măsuri fără precedent care modifică dramatic tradițiile românilor la funeralii. site news

Lasă un răspuns