Coronavirusul paralizează Italia, pierderi de ordinul miliardelor de euro, în următoarele trei luni

Coronavirusul paralizează Italia, cea mai afectată ţară din Europa. Epidemia influenţează semnificativ turismul şi se estimează că acest sector va pierde, în următoarele trei luni, circa 32 milioane de turişti şi 7,4 miliarde de euro, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.ro.

Coronavirusul paralizează Italia, pierderi de ordinul miliardelor de euro

Conform datelor difuzate miercuri de Confturismo-Confcomercio, între 1 martie şi 31 mai sunt aşteptaţi cu 31,625 milioane turişti mai puţini în Italia, ceea ce va presupune pierderi de 7,4 miliarde de euro.

„Situaţia este dramatică pentru tot sectorul”, a semnalat preşedintele Confturismo-Confcommercio, Luca Patane, care a adăugat că, „din păcate, plătim consecinţele unei comunicări din partea media mult mai letală decât virusul”.

Italia este ţara cea mai afectată din Europa de coronavirus, cu peste 2.000 de îmbolnăviri şi 79 de decese, conform ultimelor date, de marţi.

Numeroase companii aeriene au decis să suspende zborurile în această ţară din cauza epidemiei de coronavirus, care afectează în special regiunile din nord, mai ales Lombardia, a cărei capitală este Milano.

Societatea care gestionează aeroporturile Milan-Linate şi Milan Malpensa a precizat pentru EFE, în urmă cu câteva zile, că 32,5% dintre turişti şi-au anulat biletele la Milano, în trei zile.

Mapamondul fuge de Italia

Compania britanică low-cost easyJet a anunţat că va suspenda zborurile spre Italia din cauza cererii reduse, în timp ce Alitalia a fost nevoită să întrerupă 38 de curse naţionale şi internaţionale, iar Iberia şi Vueling şi-au reorganizat capacitatea zborurilor spre Italia.

Citește și Coronavirusul pune STOP sărutărilor, îmbrăţişărilor şi strângerilor de mână. Un clip cu Angela Merkel face furori în online

De asemenea, Brussels Airlines a redus frecvenţa zborurilor cu 30% spre destinaţii precum Milano, Roma şi Veneţia, Bulgaria Air a suspendat cursele spre şi dinspre Milano până pe 27 martie, iar Ryanair este ultima companie ce a anunţat reducerea rutelor spre Italia. site news

Lasă un răspuns