Coronavirusul face ravagii printre parlamentari, aproape o zecime sunt infectați. Buget aprobat fără dezbatere și vot

Coronavirusul face ravagii printre parlamentari. 23 sunt infectaţi cu noul coronavirus COVID-19, a anunţat, marţi, în faţa presei Abdolreza Mesri, un vicepreşedinte al legislativului de la Teheran, transmite agenţia Xinhua, preluată de Agerpres. Parlamentarii iranieni comunică îndeaproape cu publicul, a explicat el acest şir de îmbolnăviri.

Coronavirusul face ravagii printre parlamentari

Aşadar, aproape 8% din cei 290 de membri ai parlamentului de la Teheran sunt infectaţi cu noul coronavirus.

De asemenea, directorul serviciilor medicale de urgenţă din Iran, Pirhossein Kolivand, a fost infectat cu noul tip de coronavirus, a raportat marţi agenţia de presă ILNA, citată de Reuters.

„Starea lui de sănătate este bună şi nu există motive de îngrijorare”, se afirmă într-un comunicat oficial citat de ILNA.

Citește și Situație critică, în ultimele 24 de ore. De aproape nouă ori mai multe cazuri de coronavirus în lume decât în China

Anterior în aceeaşi zi, Ministerul iranian al Sănătăţii a anunţat că bilanţul epidemiei cu noul coronavirus în această ţară este în prezent de 2.336 de îmbolnăviri şi 77 decese. Numărul persoanelor infectate a crescut cu 835 faţă de bilanţul din ziua precedentă, cea mai puternică creştere de la o zi la alta.

Buget aprobat fără dezbatere și vot

Ayatolahul Ali Khamenei a apărut în imagini difuzate de televiziunea publică plantând un semincer, la fel ca în fiecare an de ziua iraniană a arborelui, de data aceasta el purtând mănuşi asemănătoare celor purtate de personalul medical, relatează AFP. Sfaturile guvernului pentru prevenirea răspândirii coronavirusului ”trebuie respectate”, a insistat el.

Potrivit agenţiei oficiale a parlamentului, din cauza epidemiei, Khamenei a semnat un decret care permite, cu titlu excepţional, aprobarea bugetului fără dezbatere şi vot în parlament. site news

Lasă un răspuns