Coronavirusul din China, declarat urgență mondială de OMS

Noul coronavirus din China a fost declarat urgență publică globală. Adevăratul pericol îl reprezintă posibilitatea ca virusul să sufere noi mutații și să devină și mai patogen, odată cu transmiterea de la om la om. Limitarea transmiterii este „cheia succesului în controlul acestei epidemii”, a subliniat Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie.

Coronavirusul, pericol mondial

Boala produce o insuficiență respiratorie care necesită echipamente speciale de suport, care sunt extrem de limitate ca număr, în general, în toate țările, chiar dacă există anumite rezerve în acest sens, a subliniat Alexandru Rafila.

Vezi si italia-confirma-primele-doua-cazuri-de-imbolnavire-cu-noul-coronavirus-din-china

Președintele Societății Române de Microbiologie a spus că în prezent se lucrează la constituirea unor stocuri de echipamente de protecție, de măști și echipamente medicale, care sunt necesare pentru gestionarea posibilei extinderi a coronavirusului în România.

Ce măsuri se iau în România

„Se lucrează foarte serios la aceasta, împreună cu Departamentul pentru Situații de Urgență. (…) Este un scenariu, se utilizează un scenariu mai puțin favorabil”, a explicat Alexandru Rafila, după anunțul OMS

.Vezi si teama-si-panica-la-posta-romana-coletele-romanilor-in-pericol-din-cauza-virusului-ucigas

„Nu este foarte important faptul că în prezent rata de îmbolnăvire cu coronavirus a depășit-o pe cea din epidemia de SARS din 2002-2003. Această boală are foarte multe forme ușoare și medii, care probabil nici nu au fost încă diagnosticate. Rata mortalității nu depășește 2 la sută, deci nu este foarte mare, dacă am socoti și cazurile nediagnosticate, ea ar fi și mai mică, dar, foarte important, având în vedere că discutăm despre un virus care a suferit mutații care i-au permis să treacă de la animal la om, el poate să sufere mutații în continuare, prin transmiterea interumană, iar patogenitatea lui să crească și atunci am putea discuta despre o creștere a proporției de cazuri grave – în momentul de față este de 20 la sută – și bineînțeles, creșterea mortalității și solicitarea foarte serioasă, în cazul unui număr foarte mare de cazuri, a sistemelor de sănătate, pentru că boala produce o insuficiență respiratorie care necesită echipamente speciale de suport și care sunt extrem de limitate ca număr, în general în toate țările, chiar dacă există anumite rezerve în acest sens” – a explicat Alexandru Rafila.site news

Lasă un răspuns