Coronavirus. Medic: Curățaţi periodic suprafețele din frigider și congelator, folosind dezinfectanți aprobați

Coronavirus. Un studiu realizat pe două virusuri înrudite cu noul coronavirus cunoscut și sub denumirea de Sars-Cov-2 a arătat că atât temperaturile joase, cât și umiditatea redusă le ajută să supraviețuiască mai mult.

Medic: Curățaţi periodic suprafețele din frigider și congelator

Acest studiu a fost explicat pe site-ul covid19.nj.gov. Site-ul este dedicat noului medic de către statul american New Jersey. Conform studiului efectuat de către specialiști, la o temperatură de 4 grade Celsius (ca într-un frigider obișnuit) și umiditate 20%, peste două treimi dintre virusuri au supraviețuit 28 de zile. La polul opus, la o temperatură de 40 de grade, cu umiditate 80%, virusurile au rezistat mai puțin de șase ore.

 Noul coronavirus rezistă mai bine la temperaturi mai reci


Acest lucru sugerează că noul coronavirus supraviețuiește mai bine la temperaturi mai reci. De asemenea, este de așteptat ca virusul să supraviețuiască un timp îndelungat fiind înghețat.

De aceea, specialiștii din New Jersey recomandă atât spălarea pe mâini, cât și a produsului. În plus, se recomandă curățirea periodică a suprafețelor, în cazul de față a frigiderului, folosind dezinfectanți aprobați. La temperaturi sub 0 grade Celsius, COVID-19 ar putea supraviețui până la doi ani, dacă este similar coronavirusurilor din familia sa. A atras atenția un expert de la clinica Cleveland din Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite). site news

Lasă un răspuns