Coronavirus lovește PNL și PSD, care pierd procente, potrivit unui Sondaj IMAS comandat de Europa FM. USR, PLUS și Pro România cresc în preferințele alegătorilor

Coronavirus lovește PNL și PSD, care pierd procente, potrivit unui Sondaj IMAS comandat de Europa FM. PNL este cotat la 36,7% în intențiile de vot din luna martie, în scădere cu patru puncte procentuale față de luna precedentă pe fondul crizei provocate de coronavirus, relevă barometrul lunar realizat de IMAS la comanda Europa FM.

Liberalii nu sunt însă singurii care decontează criza din sănătate. în aceeași situație aflându-se și PSD, partid aflat la guvernare până în noiembrie anul trecut. Social democrații sunt cotați în luna martie cu 23,9% în intențiile de vot, în scădere cu două procente față de februarie.

Ce partide au creșteri spectaculoase

Creșteri spectaculoase au înregistrat însă USR și PLUS. Ele sunt cotate la 12,5%, respectiv 6,5% în intențiile de vot din martie. Pentru USR creșterea este de 2,5% față de luna trecută. PLUS a înregistrat aproape o dublare a intențiilor de vot – de la 3,5% la 6,5%.

O creștere ușoară, de puțin peste un procent, a înregistrat și Pro România. Partidul este cotat în martie la scorul de 5,8%.

Veste proastă pentru alte partide

Celelalte formațiuni politice măsurate nu ar trece pragul electoral, potrivit sondajului IMAS. Maghiarii de la UDMR sunt cotați la 4,5% (creștere de 0,1%). ALDE ar obține 3,5% din intențiile de vot (scădere de 0,8%). Iar PMP s-ar situa la același procent de 3,5% (scădere de 0,1%).

Cum stau partidele în intențiile de vot în luna martie:

PNL – 36,7% (-4%)

PSD – 23,9% (-1,9%)

USR – 12,5% (+2,5%)

PLUS – 6,5% (+3%)

Pro România – 5,8% (+1,2%)

UDMR – 4,5% (-0,1%)

PMP – 3,5% (-0,1%)

ALDE – 3,5% (-0,8%)

20% dintre cei intervievați se declară nehotărâți, iar aproape 5% spun că nu ar vota dacă duminică ar fi alegeri parlamentare.

Sondajul a fost realizat telefonic de IMAS la comanda Europa FM, în perioada 5 – 26 martie, și are o marjă de eroare de 3,1%. site news

Lasă un răspuns