Coronavirus: Cum pot fi plătite de acasă impozitele pe locuință sau amenzile

Coronavirus: În România s-au luat măsuri și mai drastice de izolare socială, pentru a lupta cu evoluția coronavirusului la noi în țară. Însă plățile trebuie făcute.

Cum pot fi plătite de acasă impozitul pe locuință sau amenzile

România a adoptat, de luni, măsuri suplimentare de izolare socială, cea mai eficientă metodă de a reduce evoluția coronavirusului în țara noastră. Asta înseamnă, printre altele, că ghișeele instituțiilor de stat, dar și cele ale entităților private, își vor reduce considerabil programul de muncă. În unele cazuri se vor închide chiar.

Din fericire, multe dintre plăți pot fi făcute online, ne reamintește avocatnet.ro prin seria de articole dedicate numită România Online. Cel mai facil mod de a face plăți online către instituțiile de stat este prin ghișeul.ro, platforma care înglobează multe dintre aceste instituții (pentru le verifica pe cele din orașul tău, accesează harta și alege județul).

Plăți afectate de coronavirus

Cert este că impozitele locale (pentru apartamente, case, terenuri, autoturisme), plățile pentru ANAF, cât și cele ale amenzilor de circulație (sau alte tipuri de amenzi contravenționale) pot fi plătite pe ghișeul.ro indiferent de județ, acestea fiind prezente în platforma online.

Pentru a-ți crea cont, ai nevoie doar de datele din buletin și de un card bancar activ. În cazul în care nu dorești să îți faci cont, plata on-line se poate face și fără a avea un cont — pentru impozite și taxe, cât și pentru amenzi. Însă în ambele cazuri este necesară introducerea datelor personale. site news

Lasă un răspuns